Yandex Metrica

Son dakika: 84 milyona araç ve telefon müjdesi! ÖTV indirimi geliyor

Son dakika: 84 milyona araç ve telefon müjdesi! ÖTV indirimi geliyor

Asgari ücretin ekonomi gündemini meşgul ettiği şu günlerde yeni bir iddia ortaya atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başta otomobil ve cep telefonu olmak üzere birçok kalemde ÖTV düzenlemesi için talimat verdiği iddia edildi. Yeni paketin yılbaşı öncesi veya hemen sonrasında kamuoyuna duyurulacağı aktarıldı.

Ekonomi

09.02.2024, 20:18

Otomobil fiyatlarında gerek kur gerek çip krizi gerekse vergilendirme sistem birçok vatandaşın sıfır araca ulaşmasını engelliyor. 

İddialara göre başta otomobil ve cep telefonu olmak üzere birçok alanda vergi düzenlemesi geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yılbaşına kadar hazırlıkların tamamlanması yönünde talimat verdiği aktarılırken vatandaşları etkileyecek ekonomi paketinin yılbaşı öncesi veya hemen sonrasında açıklanacağı öne sürüldü.

BORÇLAR SİLİNİYOR! Sicil affı ve borç kapatma kredisi TBMM'de onaylandı mı? BORÇLAR SİLİNİYOR! Sicil affı ve borç kapatma kredisi TBMM'de onaylandı... Haberi Görüntüle

OTOMOBİLLERDE İNDİRİM YAPILACAK 

Otomobil satışlarında yaşanan gözle görülür azalma sektörde endişe yaratırken, ÖTV matrahlarına yönelik bir düzenlemenin yapılması talep ediliyor. Gelinen noktada ise piyasada satılan neredeyse tüm sıfır otomobillerin yüzde 80'lik ÖTV dilimine geçtiği görüldü. Yüzde 80'lik dilimin altında kalan sayılı araçlar ise markaların en ucuz modellerinin en alt donanıma sahip otomobillerinden oluşuyor.

Aman dikkat! Hatice Kolcak'tan Aman dikkat! Hatice Kolcak'tan "bunu sakın yapmayın" uyarısı: Altın alırken... Haberi Görüntüle

BAKANLIK ÖTV DÜZENLEMESİ İÇİN ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYOR 

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Tv100 sitesindeki köşe yazısında Maliye Bakanlığı'nda şu sıralar hummalı bir çalışmanın olduğunu aktardı. Işık, Maliye Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı yazısında otomobilden cep telefonuna kadar birçok kalemde başta ÖTV olmak üzere çeşitli vergi indirimleri hatta bazı vergileri kaldırmaya gidecek kadar adımlar için çalışıldığını aktardı.

Rönesans Gayrimenkul borsada ne zaman işlem görecek? #RGYAS hissesi ne kadar? Rönesans Gayrimenkul borsada ne zaman işlem görecek? #RGYAS hissesi ne... Haberi Görüntüle

'YILBAŞINA KADAR TAMAMLAYIN' 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakanlığa 'Yılbaşına kadar hazırlıklarınızı tamamlayın' talimatı verdiği belirtilirken yılbaşından önce veya hemen sonra vatandaşı rahatlatacak paketin açıklanacağı öne sürüldü.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading