Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son Dakika: 50 yaş altında emekli olmayı bekleyenlere güzel haber geldi! Bu şartları taşıyanlar EYT'den yararlanacak

Son Dakika: 50 yaş altında emekli olmayı bekleyenlere güzel haber geldi! Bu şartları taşıyanlar EYT'den yararlanacak

Erken emekliliğin çıkacağı tarihi dört gözle bekleyen vatandaşlar, bir yandan da yeni çıkan emeklilik yasalarını takip ediyor. Son olarak 50 yaş altındakilerin yüzünü güldürecek bir duyuru yapıldı.

Ekonomi

13.02.2024, 18:30

Emekli olmak isteyenler prim gün sayılarına göre ve çalışma günlerine göre yaşlarına bakarak emekli olma imkanı sağlanıyordu. Yeni yapılan güncelleme ile birlikte emekli olmak iseyenlerin yeni güncelleme sonrasında nasıl emekli olacağı merak ediliyor. Emekli olmak isteyenler, yeni çıkan yasaları araştırıyor. 

Özellikle 50 yaş altında olanlarda erken emekli olabilir miyim sorusunu merak ediyor. Emekli olmak isteyenler yeni güncelleme sonrasında artık 50 yaş altında da prim günü ve saatlerini dolduran kişilere emeklilik imkanı sağlıyor.

Uzmanlar yorumladı! Nisan ayından sonra ekonomi nasıl olacak? Altın, döviz,... Haberi Görüntüle

1999 ÖNCESİ SİGORTALI OLANLAR DİKKAT

9 Eylül 1999 tarihinden önce bir iş yerinde çalıştıysanız ve emekli olmak istiyorsanız aşamaları geçmeniz durumunda emekli dilekçesi verebileceksiniz. Emekli maaşı almak isteyenler 25 yıl sigortalı olarak çalışması isteniyor. Bununu yanında ise 5225 günü tamamlamış olmanız şarttır. Bu şekilde 49 yaş altında olsanız bile sizlere erken emeklilik fırsatı veriliyor. Bu karar ile birlikte özellikle son dakika eyt haberi bekleyenlerde nasıl emekli olacaklarını bu şekilde öğrenmiş oluyor. Meclis açıldıktan sonra bu yasa netleşecek ve 1999 dan önce çalışan kişilerde artık erken emekli olma imkanına sahip olacaklar.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading