Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: 3600 ek göstergede 3 alternatifli çalışma! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak

Son dakika: 3600 ek göstergede 3 alternatifli çalışma! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak

Son dakika gelişmesine göre; Milyonlarca memur ve yüz binlerce memur emeklisinin mali haklarını ilgilendiren 3600 Ek gösterge için 3 seçenekli çalışma tamamlandı. Alternatifler bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak.

Ekonomi

21.03.2024, 18:59

Son dakika! Milyonlarca memur ve yüz binlerce memur emeklisinin mali haklarını ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesinde sona gelindi. 3600 Ek gösterge için son toplantı yaplıdı. 3 alternatifli çalışma tamamlandı. Alternatifler bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak.

Araç sahiplerinin beklediği haber nihayet geldi. Geçtiğimiz haftalarda akaryakıta peş... Haberi Görüntüle

EK GÖSTERGE NEDİR KİMLERİ KAPSIYOR?

Ek gösterge, kamu görevlilerinin çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında ikramiye ve aylıklarını belirleyen en önemli kalemlerden biri. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge yükseldikçe emekli aylığı ve emekli ikramiyesi rakamı da yükseliyor. 3600 ek gösterge düzenlemesi polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerini kapsıyor. Ancak bu kapsamın genişletilebileceği belirtilmişti. Kimlerin bu düzenlemeden faydalanacağı nihai açıklama sonrası netleşecek.

Emekli maaşlarında yeni sistem yolda: Emeklilik yaşına göre kadameli taban... Haberi Görüntüle

EMEKLİLERE YARAYACAK MI?

Düzenlemeyle birlikte emeklilerin maaşında da artış olacak. Emekli ikramiyesi ve emekli maaşlarında yüzde 25'e varan oranda artış olması bekleniyor. Düzenlemenin yürürlük tarihi 1 Ocak 2023 olarak planlanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading