Yandex Metrica

Son dakika: 30 gün içerisinde İŞKUR'a başvuranlara 5137 TL maaş ödemesi yapılacak

Son dakika: 30 gün içerisinde İŞKUR'a başvuranlara 5137 TL maaş ödemesi yapılacak

Belirli gerekçelerle işinden ayrılmak zorunda kalan ya da kovulan vatandaşlar İŞKUR'a başvuru yapılması halinde 5137 TL para ödemesi almaya hak kazanıyor. İşte detaylar... 

Ekonomi

23.01.2024, 20:06

İŞKUR, belirli gerekçelerle işine son verilen ya da haklı durumda işten çıkmak zorunda kalan ihtiyaç sahiplerine işsizlik maaşı ödüyor.

Bu yıl en düşük işsizlik maaşı 2 bin 568 TL olarak belirlendi. En yüksek işsizlik maaşı ise 5 bin 137 TL oldu. Bu maaşı alabilmek için kişinin, kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalması gerekiyor.

Bakanlık açıklama yapar yapmaz ödemeler hesaplara geçti: Devletten ihtiyaç sahiplerine her ay 4 bin 196 lira destek Bakanlık açıklama yapar yapmaz ödemeler hesaplara geçti: Devletten ihtiyaç sahiplerine... Haberi Görüntüle

KİMLER İŞSİZLİK MAAŞI ALABİLİYOR?

Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak

Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak

Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz spekülasyonlara son noktayı koydu: 'IMF ile masaya oturulması söz konusu değil' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz spekülasyonlara son noktayı koydu: 'IMF ile masaya... Haberi Görüntüle

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURU ŞARTLARI

İşsizlik maaşını almak için işçinin, iş sözleşmesinin sona erdiği an itibarıyla geriye yönelik yüz yirmi günlük süre içinde primlerin ödenmiş olması gerekir.

İşçinin, iş sözleşmesinin sona ermesinden sonra geriye yönelik son üç sene süre içerisinde en az altı yüz prim günü çalışmış olması gerekir.

Hizmet akdinin feshinden evvel son üç sene içerisinde; 600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 180 gün, 900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün, 1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün, süre ile işsizlik ödeneği sağlanır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading