Yandex Metrica

Son dakika: 2.673 TL'ye yükseldi! e-Devlet'e girip bunu yapmayanlar ceza ödeyecek

Son dakika: 2.673 TL'ye yükseldi! e-Devlet'e girip bunu yapmayanlar ceza ödeyecek

E-Devlet üzerinden yeni hizmetlerin yürürlüğe girmesi ile birlikte vatandaşlar da yeni bilgiler ediniyor. İkametgah konusunda da vatandaşların taşınma durumunu E-Devlet'ten bildirmesi gerekiyor. Bildirmeyen vatandaşlara veya gerçeğe aykırı beyanda bulunanlara para cezası uygulanacağı bildirildi.

Ekonomi

06.04.2024, 01:48

Milyonlarca vatandaşın kullandığı e-Devlet için yeni bir detay ortaya çıktı. Taşınma sebebiyle ikametgahını değiştiren vatandaşların 20 işgünü içerisinde bunu e-Devlet'ten veya ilçe nüfus müdürlüklerine şahsen bildirmesi gerekiyor. 

Vaktinde bildirilmeyen adres değişikliğinin ise 128 TL cezası bulunurken adres değişikliğinin nasıl yapılacağı merak konusu oldu. 

Aynı konutu paylaşan ailenin ergin fertleri birbirlerinin yerine adres beyanında bulunabilirler.

Emeklilere neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek açıkladı Emeklilere neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek açıkladı Haberi Görüntüle

E-DEVLET'TEN ADRES BEYANI YAPILABİLİR 

Bildirim ilçe nüfus müdürlüklerine veya dış temsilciliklere şahsen başvuru yapılarak ya da internet üzerinden adres bildirimleri https://www.turkiye.gov.tr/adres-degisikligi-bildirimi adresinden yapılabilir 

GSM operatörleri tarafından sağlanan mobil imza ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yetkilendirilmiş elektronik sertifika hizmet sağlayıcısından edinilmiş geçerli ve nitelikli bir elektronik sertifika ile e-Devlet Kapısı kullanıcı şifreniz ile SMS doğrulama yöntemini kullanarak yapabilirsiniz.

SGK'den milyonları ilgilendiren açıklama: Tarihler uzatıldı SGK'den milyonları ilgilendiren açıklama: Tarihler uzatıldı Haberi Görüntüle

YALAN BİLGİ VERENLERE PARA CEZASI 

5490 sayılı Kanunun 68 inci maddesi uyarınca 2022 yılı için; Adres bildirim yükümlülüğünü süresi içinde yerine getirmeyen kişilere 128,00 TL, Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunan kişilere ise 2673,00 TL idari para cezası uygulanmaktadır. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading