Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: 1 numaralı banka iflas etti! Bankada parası olanlar şimdi ne yapacak?

Son dakika: 1 numaralı banka iflas etti! Bankada parası olanlar şimdi ne yapacak?

Ukrayna'ya saldırıları sonucu yaptırımlara maruz kalan Rusya'nın en büyük özel bankası Alfa Bank'ın alt kuruluşu olan ATB iflas kararını ilan etti.

Ekonomi

29.01.2024, 09:22

Rusya'nın Ukrayna işgali sonrası piyasada dengeler değişti. Birçok marka Rusya'da çekilme kararı alırken, savaşın ardından ilk defa bir Rus bankası iflas etti.

Bloomberg'in haberine göre açıklamada, "ABD ve İngiltere tarafından uygulanan yaptırımlar bankanın faaliyetlerini devam etmesini zorlaştırdı." ifadelerine yer verilirken, mahkemenin iflas tasfiye işlemini yürütmesi için iki memur tayin ettiği kaydedildi.

Emeklinin cebinden 5 bin TL çıkacak! 4A, 4B, 4C’liler dikkat!... Haberi Görüntüle

İFLASINA KARAR VERİLDİ

Ayrıca, müşterilerin 100 bin euroya kadar olan mevduatlarının Hollanda Merkez Bankası'nın (DNB) tasarruf sahiplerini koruma programı uyarınca geri alınabileceği ve sürecin DNB tarafından devam ettirileceği bildirildi.

Rusya'nın en büyük özel bankası Alfa Bank'ın Hollanda'da faaliyet gösteren alt kuruluşu ATB'den yapılan yazılı açıklamada, bankanın başvurusunun ardından Amsterdam Bölge Mahkemesi'nin iflasına karar verdiği belirtildi.

ATB'nin Rusya'da bankacılık sektörünün önde gelen isimlerinden ve yaptırım listesinde bulunan Mikhail Fridman'a ait olduğu ve bankanın yaklaşık 23 bin özel müşterisinin olduğu bilgisi yer aldı. Hollanda'da en son 2009 yılında DSB Bankası ödeme güçlüğü çekmesi sebebiyle iflas etmişti.

Emekli maaşı ve bayram ikramiyesi saat kaçta yatar? 2-3-4-5 Nisan... Haberi Görüntüle

PUTİN'DEN YAPTIRIM KARARI

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Putin, Batılı ülkeler tarafından uygulanan yaptırımlarla ilgili, "Rusya'ya yönelik yaptırımların başarısız olduğunu şimdiden emin bir şekilde söyleyebiliriz." dedi. Yaptırımların tersine döndüğünü söyleyen Putin, “Avrupalıların yaşam standartlarının düşüşü Rusya Federasyonu’na uygulanan yaptırımların sonuçlarından biridir." diye konuşmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümet ve ekonomi kurmaylarıyla video konferans yoluyla toplantı yapmıştı. Toplantının açılış konuşmasında yine Batılı ülkeler tarafından Rusya’ya uygulanan yaptırımları değerlendirerek bu çabaların başarısız olduğunu söyleyen Putin, “Son dönemde ekonomi için en önemli olumsuz faktörün, Batılı ülkelerden gelen yeni yaptırım baskısı olduğu aşikar. Hesapları, ülkemizdeki mali ve ekonomik durumu hızla baltalamak, piyasalarda paniğe ve bankacılık sisteminin çökmesine neden olmak ve mağazalarda büyük çaplı ürün açığına yol açmaktı. Fakat Rusya'ya yönelik yaptırımların başarısız olduğunu şimdiden emin bir şekilde söyleyebiliriz.” ifadelerini kullanmıştı.

Mert Başaran 'Seçimden sonra dolar yükselecek mi?' sorusuna cevap verdi:... Haberi Görüntüle

AVRUPA'DA ENFLASYON VE İŞSİZLİK

Sözlerinin devamında Batılıların uyguladıkları yaptırımların tersine döndüğünü ve Avrupa’da sorunlarla karşılaşıldığını işaret eden Putin, “Avrupalıların yaşam standartlarının düşüşü Rusya Federasyonu’na uygulanan yaptırımların sonuçlarından biridir. Enflasyon ve işsizliğin artması, Avrupa ve ABD’deki dinamiklerin bozulmasına ve Avrupalıların yaşam standartlarının düşmesine sebep oluyor. Rusya, dediğim gibi bu eşi görülmemiş baskıya dayandı. Durum istikrar kazanıyor ve ruble, Şubat ayının ilk haftalarındaki seviyeye geri döndü. İlk çeyrek sonuçlarına göre, cari ödemeler pozitif dengesi 58 milyar doları aştı. Bu tarihin en yüksek seviyesi. Ülkenin bankacılık sistemine nakit döviz dönüyor, vatandaşların mevduat hacmi artıyor.” diye konuşmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading