Yandex Metrica

Sivas YHT ile Ankara Sivas arası 2 saate iniyor

Sivas YHT ile Ankara Sivas arası 2 saate iniyor

Tren yoluyla 12 saat süren Sivas- Ankara arası 2 saate düşüyor. Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi'nde geri sayım başladı. Test sürüşleri devam ediyor. YHT ilk seferini Sivas Kongresi'nin yıl dönümü olan 4 Eylül'de yapacak.

Ekonomi

23.01.2024, 17:52

Cumhuriyet tarihi boyunca Sivas'a yapılan en büyük yatırımlardan biri olan Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi'nde hazırlıklar tamam. Açılış için geri sayım sürüyor.

Halkbank'tan 'Canım Evim Konut Kredisi' müjdesi! Ev almak isteyenler 4.415 TL taksitle ev sahibi olacak! İşte başvuru şartları... Halkbank'tan 'Canım Evim Konut Kredisi' müjdesi! Ev almak isteyenler 4.415... Haberi Görüntüle

SAATTE 250 KM HIZLA SEYAHAT

Ankara ile Sivas arasını kapsayan, 393 kilometre uzunluğa sahip Yüksek Hızlı Tren projesi için heyecan dorukta. YHT hattında 66 kilometre uzunluğunda 49 tünel, 53 viyadük, 217 alt ve üst geçit ile 61 köprü ve menfez inşa edildi. Tren saatte 250 kilometre hızla elektrikli ve sinyalli olarak işletilecek.  YHT'nin güzergahında Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmağdeni, Yıldızeli ve Sivas olmak üzere 8 istasyon bulunacak.

Toplu taşıma bugün ücretsiz mi? 23 Nisan otobüs, metro, Marmaray bedava mı? Toplu taşıma bugün ücretsiz mi? 23 Nisan otobüs, metro, Marmaray... Haberi Görüntüle

AÇILIŞ 4 EYLÜL'DE

Ankara-Sivas arasında YHT hattının büyük bölümünün tamamlanmasıyla başlatılan performans testleri devam ediyor.  YHT'nin kente önemli bir ekonomik getiride bulunması,  kentin turistik ve kültürel hayatına da katkı sağlaması bekliyor. 

Sivas YHT hattının Sivas Kongresi'nin 100. yılında, 4 Eylül'de açılması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading