Yandex Metrica

Sıfır otomobil alacaklar dikkat! Bakanlık resmen harekete geçti! Fiyatlar dibi görecek

Sıfır otomobil alacaklar dikkat! Bakanlık resmen harekete geçti! Fiyatlar dibi görecek

Sıfır otomobilde artan fiyatlar Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın gündemine girdi. Bakanlık otomotiv sektöründe stokçuluk ve haksız fiyat artışlarına karşı inceleme başlattığını açıkladı. 260 bin aracın incelendiği belirtilen açıklamada 13 distribütörden de satış süreçlerine ilişkin resmi belgeler talep edildi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:22

Sıfır araçların fiyatlarının artışı ve stoklarda bulunmayışı araç almayı düşünen vatandaşların gündeminden düşmüyor. 

Konu ile ilgili harekete geçen Hazine ve Maliye Bakanlığı, otomotiv sektöründeki stokçuluk iddiaları ile ilgili harekete geçti. 260 bin araç incelenirken 13 distribütörden satış sürecine ilişkin bilgi ve belge talep edildi.

Bakan Şimşek'ten ABD ile kritik temas: Yatırımların derinleştirilmesi ele alındı Bakan Şimşek'ten ABD ile kritik temas: Yatırımların derinleştirilmesi ele alındı Haberi Görüntüle

260 BİN ARAÇ RADARA GİRDİ 

Geçen yıl Eylül ayından bu yana satılan 260 bin araç mercek altına alındı. 13 distribütör ve 257 bayiden satış sürecine ilişkin ayrıntılı bilgi talep edildi.

Ayrıca, 260 bin alıcıya da ulaşılarak satın aldıkları araçlar için elden ödeme yapıp, yapmadıkları, zorunlu aksesuar satın almaya zorlanıp zorlanmadıkları gibi bilgiler istendi.

Aksesuar bedelinin elden mi yoksa banka üzerinden mi yapıldığı soruldu.

2024 Trafik sigortasına zam geldi mi? Mayıs ayında trafik sigortası ne kadar aratacak? 2024 Trafik sigortasına zam geldi mi? Mayıs ayında trafik sigortası... Haberi Görüntüle

LİSTE FİYATININ ÜSTÜNDE TALEP EDİLEN FİYATLAR VERGİ KAÇAKÇILIĞI SAYILACAK 

Liste fiyatları üzerindeki ödemeler ve tahsilat yöntemi hakkında bilgi talep edildi. Liste fiyatının üzerinde talep edilen ücret vergi kaçakçılığı olarak nitelendirilecek.

İnceleme sonucunda araç satışlarında usulsüzlük tespit edilirse ilgili bayi ve distribütörlere cezai işlem uygulanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading