Yandex Metrica

Sıfır araçta bayi oyunu deşifre oldu! ÖTV indirimlerini vatandaşlara yansıtmamak için akıl almaz önlemler almışlar

Sıfır araçta bayi oyunu deşifre oldu! ÖTV indirimlerini vatandaşlara yansıtmamak için akıl almaz önlemler almışlar

ÖTV'ye yapılan indirimi vatandaşa yansıtmak istemeyen otomobil bayileri, sıfır araçlara plaka taktırıp sanki ikinci elmiş gibi piyasaya olması gerekenden daha pahalı bir şekilde satışa sunuyor.

Ekonomi

04.04.2024, 00:12

Otomobil fiyatları döviz kuru ve vergi oranlarından dolayı giderek pahalanıyor. Üstelik sadece sıfır araçlar değil ikinci el araçlar da giderek pahalanıyor. 

200 bin liranın altında neredeyse hiç otomobil kalmazken, bayilerin ÖTV düşüşünü yansıtmamak için sıfır araçları alarak ikinci el şeklinde piyasaya sürdüğü belirlendi. 

Otomobil fiyatlarının düşmemesinin sebebinin sıfır araçların bayilerde plaka taktırılıp ikinci el araç gibi satıldığı belirlendi.

Bankalar kesenin ağzını açtı! 2024 Promosyon ödemeleri rekor seviyede: Hangi banka ne kadar promosyon veriyor? Bankalar kesenin ağzını açtı! 2024 Promosyon ödemeleri rekor seviyede: Hangi... Haberi Görüntüle

SIFIR ARAÇLARA PLAKA TAKILIYOR

ÖTV'lerde eşik değer yükselirken bazı vergi oranları yüzde 45'e kadar düşmüştü. Fakat şimdi de yetkili bayiler sıfır araçları ÖTV indirimine sokmamak için araçlara plaka takarak sanki ikinci elmiş gibi kendi fiyatını biçebiliyor. 

Böylece 50-60 bin TL'lere varan indirimi müşteriye yansıtmıyor. Daha yüksek fiyatla satışa sunuluyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading