Yandex Metrica
SON DAKİKA
Sıfır araçların ardından ikinci el otomobillere devasa zam! Bu fiyatın altında ikinci el araba kalmadı

Sıfır araçların ardından ikinci el otomobillere devasa zam! Bu fiyatın altında ikinci el araba kalmadı

ÖTV indirimi ile düşüşe geçen otomobil fiyatları yeniden yükselişe geçmiş durumda. İkinci el otomobillere dev zam gelmiş durumda. Peki ikinci el otomobil fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 20:38

Sıfır araçlarda yaşanan tedarik sıkıntısı vatandaşları ikinci el otomobillere yönlendirmiş durumda. Bayilerde sıfır araç bulamayan vatandaşlar ikinci el otomobillere yönelirken gelen son dakika haberi piyasalarda hareketliliğe neden oldu. Yoğun talep sonrası fiyatlar yükseldi. Peki fiyatlar ne kadar arttı? İkinci el otomobil fiyatları ne kadar oldu? 

Çiftçiye yüzde 75 bakanlık desteği! O tarihe kadar herkes başvurusunu... Haberi Görüntüle

İKİNCİ EL PİYASASINDA YÜZDE 30!A VARAN ARTIŞLAR SÖZ KONUSU

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, yaptığı açıklamada ikinci el otomobil fiyatlarına yüzde 30'a varan zam geldiğini belirterek şunları söyledi:

Geçtiğimiz aralık ayında ÖTV matrah güncellemesinin ardından talep yükselmiş ve bu talebe bağlı olarak fiyatlar artmıştı. Bunun yanında artan maliyetler de fiyatların yükselmesindeki diğer etkenler arasında. İkinci el piyasasında aralık-mart itibarıyla yüzde 30’lara varan artışlar söz konusu.

Piyasalarda seçim haftası! İslam Memiş altın yatırımcılarını uyardı: Fiyatlar sil... Haberi Görüntüle

Kadınlara özel ramazan ayında 6000 TL devlet desteği! Ev kadınları... Haberi Görüntüle

 NE ZAMAN ARAÇ ALINABİLİR?

Araç almak isteyenlere tavsiyelerde bulunan Ertemel, alım için en doğru fırsatın bu zaman olduğunu kaydetti. En çok tercih edilen otomobil modellerine değinen Ertemel, şunları aktardı:

Yaş olarak yüksek talep 5 yaş ve üzeri araçlarda. En yüksel talep ise 10 yaş ve üstü araçlarda yaşanıyor. Marka/model olarak bakıldığında ise c segment aile otomobilleri en çok tercih edilen araçlar arasında. Bu araçların pek çoğu yerli üretim olduğundan emsallerine göre fiyat avantajı sunmasıyla tercih sebebi oluyor. Piyasa şartları ve mevcut koşullar itibarıyla önümüzdeki süreçte araç fiyatlarının yükseleceği kanaatindeyiz. Bu sebeple otomobil almak isteyen vatandaşlarımıza her zaman söylediğimiz şey, araç almak için bugün en doğru zaman.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading