Yandex Metrica
SON DAKİKA
Sıfır araç stoklayan galeriler yandı! Bakanlık harekete geçti

Sıfır araç stoklayan galeriler yandı! Bakanlık harekete geçti

Ticaret Bakanlığı, sıfır araçları stoklayarak piyasayı daraltan oto galerileri için harekete geçti. Bu kapsamda  ilk olarak başkent Ankara'da müfettişler denetimlere başladı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:35

Ticaret Bakanlığı, "ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretinin yapıldığı toplu iş yerlerinin sıfır kilometre araçları stoklayarak piyasada darlık yaratıcı ve tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunduğuna" yönelik iletilen şikayetler üzerine harekete geçti.

Emeklilere özel indirimler: Emeklilere vergi indirimi var mı? Vergiden muaf... Haberi Görüntüle

5 MÜFETTİŞ SAHADA

Bu kapsamda, Ankara'da faaliyet gösteren söz konusu iş yerlerinin iş ve işlemleri denetime alınırken, denetimlerde 5 ticaret müfettişi gerekli incelemelere başladı.
İncelemeler sonunda söz konusu ihlalleri yaptıkları tespit edilen işletmeler ağır cezai müeyyidelerle karşı karşıya kalacak. 

Altında sert yükselişler sert düşüşler görüldü! İslam Memiş altında alım... Haberi Görüntüle

BELGELEMEK ZORUNDALAR

Müfettişler bayilerden ÖTV indirimi yapılan döneme ait gerçekleşen araç satışlarının proforma belgelerini talep ederken, satıcılar araçların alıcılarının kimlik bilgileri ve bu şahıslara ait noterler birliğinden vekaletnamelerini de belgelenmek zorunda olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading