Yandex Metrica

SGK resmi açıklamayı yaptı! Bu şartları taşıyanlar emeklilikte yaşa takılmayacak

SGK resmi açıklamayı yaptı! Bu şartları taşıyanlar emeklilikte yaşa takılmayacak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sigorta girişi olan vatandaşlar için erken emeklilik detaylarını ilan etti. Prim günü dolduğunda erken emekli olmak mümkün mü? Yaşı beklemeden nasıl emekli olunur? İşte detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 19:15

SGK'nın açıklaması ve HaberAy'ın aktardığına göre emeklilikte yaşa takılmamak bazı şartlarda mümkün. Peki, bu şarlar neler? Erken emeklilik için gerekli şartları sizler için listeliyoruz.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından mevcut piyasa şartları açısından bakıldığında sigorta ile emeklilik sistemlerinde çeşitli düzenlemeler yapılmaktadır. Yapılan bu çalışmalar ise oldukça kapsamlı bir şekilde olabileceği için sigortalı bir şekilde çalıştığını vatandaşların bazıları ise kazanılan hakların kaybedilmesine sebep olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nda bu hak kayıplarının önüne geçebilmek amacıyla belirli koşullara sahip olan vatandaşlar açısından özel istisnalar tanımaktadır. Bu istisnalardan biri ise 1999 ve öncesinde sosyal güvenlik kurumuna girişi yapılmış olan kişiler açısından sağlanmış olan erken emeklilik hakkıdır.

Cem Yılmaz ne kadar, kaç TL nafaka veriyor? Cem Yılmaz'dan nafaka açıklaması Cem Yılmaz ne kadar, kaç TL nafaka veriyor? Cem Yılmaz'dan... Haberi Görüntüle

ERKEN EMEKLİLİK KOŞULLARI NELER?

1999 ve öncesinde SGK girişi yani sigorta başlangıcı olan vatandaşlar bu haktan faydalanabilme şansını elde edebiliyor. Bu ilk koşulu karşılayan vatandaşların diğer taraftan 15 yıllık sigortalılık sürelerini doldurmuş olmaları ile 10 yıllık prim ödeme gün sayılarının tamamlamış olmaları koşulu aranmaktadır. Diğer taraftan Sosyal Güvenlik Kurumu, 8 Eylül 1999 ve öncesinde sigorta girişi olan vatandaşların söz konusu bu koşulları 9 Eylül 1999 ile 30 Nisan 2008 tarihleri arasında tamamlamış olmaları şartı aranmaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading