Yandex Metrica

SGK emeklilere müjdeyi duyurdu: EYT'lilerin emekli ikramiyeleri yarın yatırılacak! 

SGK emeklilere müjdeyi duyurdu: EYT'lilerin emekli ikramiyeleri yarın yatırılacak! 

Sosyal Güvenlik Kurumu, (SGK) emekli maaşı bağlama işlemleri nisan ayında tamamlanan ve Ramazan Bayramı'nda ikramiye alamayanlara müjdeyi duyurdu. Nisan ayında gelir ve aylık bağlama işlemleri sonuçlanan ve aylık başlangıç tarihi 30 Nisan'dan önce olanların bayram ikramiyeleri yarın ödenecek. Kurban Bayramı ikramiyeleri ise bayramın ilk günü olan 28 Haziran'dan önce hesaplara yatırılacak. 

Ekonomi

23.01.2024, 20:50

Emeklilere bayram ikramiyesi yeni düzenlemelerin ardındanyüzde 82 artışla 2 bin TL'ye yükseltildi. Emekliler hem Ramazan hem de Kurban Bayramı'nda 2 bin TL ikramiye alacak. Bu düzenlemeden dul, yetim ve EYT kapsamında emekli olacaklar da dahil olmak üzere 15.6 milyon vatandaş yararlanıyor.

SGK'nın yapığı yazılı açıklamada; EYT kapsamında gelir ve aylık ödemesi yapılanlara bayramın içinde bulunduğu ayda aylık, gelir alma şartıyla Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye ödendiği belirtildi. 

Yapılan açıklamada; "Mart ayı içerisinde gelir ve aylık bağlama işlemleri tamamlananların Ramazan Bayramı ikramiyeleri 14-19 Nisan 2023 tarih aralığında ödendi. Nisan ayı içinde gelir ve aylık bağlama işlemi sonuçlanan, aylık başlangıç tarihi 30 Nisan öncesinde olan sigortalı ve hak sahiplerinin Ramazan Bayramı ikramiyeleri ise 9 Mayıs 2023 tarihinde ödenecek" denildi.

Merkez Bankası'nın açıklamasından sonra hesaplar sil baştan değişti! İşte memur ve emekliyi temmuzda bekleyen zam oranı Merkez Bankası'nın açıklamasından sonra hesaplar sil baştan değişti! İşte memur... Haberi Görüntüle

DUL VE YETİMLERDE YARARLANIYOR

Dul ve yetim aylığı alanlar hem en düşük emekli aylığından hem de bayram ikramiyesinden hisseleri oranında yararlanacak. Örneğin ölen kocasından yüzde 75 oranında 4 bin 125 TL aylık alan yeni zamla birlikte 5 bin 625 TL alacak.

Bunun yanı sıra bugün 5 bin 500 TL olan en düşük aylıktan babasından yüzde 25 oranında aylık alanlara bin 375 TL yerine bin 855 TL yatacak. Bayram ikramiyeleri de aynı şekilde hisseleri oranında yatacak. Eşi vefat eden 2 bin TL'lik bayram ikramiyesinin yüzde 75'i olan bin 500 lirayı alacak..

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading