Yandex Metrica

SGK duyurdu: İkramiyeler o tarihte ödenecek! EYT bayram ikramiyesi ödeme tarihi netleşti!

SGK duyurdu: İkramiyeler o tarihte ödenecek! EYT bayram ikramiyesi ödeme tarihi netleşti!

EYT'liler bu ay ödenecek olan bayram ikramiyeleri ile ilgili detayları merak ediyor ve araştırıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), daha önce bayram ikramiyesi alamamış EYT'liler için müjdeyi duyurdu.

Ekonomi

23.01.2024, 20:51

SGK, nisan ayında gelir ve aylık bağlama işlemi sonuçlanan ve aylık başlangıcı 30 Nisan'dan önce olan vatandaşların, Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 9 Mayıs'ta ödeneceğini duyurdu. Yapılan bu duyurunun ardından binlerce EYT'linin yüzü gülecek.

SGK, düzenli olarak yaptığı ikramiye ödemeleri ile, vatandaşların maddi sıkıntılarını bir nebze azaltmayı amaçlıyor. EYT olarak bilinen ve emeklilik yaşını beklemeden emekli olmak isteyen vatandaşların durumlarıyla ilgili tartışmaları devam ederken, son dönemde EYT'lilere yönelik bayram ikramiyesi müjdesi verildi.

Gabar Cudi ve Kato'nun altı petrol denizi: Peki enerji atılımı sadece Türkiye ile mi sınırlı? İşte Türkiye'nin 2030 adımları... Gabar Cudi ve Kato'nun altı petrol denizi: Peki enerji atılımı... Haberi Görüntüle

BİN 500 TL İKRAMİYE ÖDENECEK

Bu kapsamda, 4C ve 4B statüsünde bulunan EYT'lilere de 2023 yılı Ramazan Bayramı için 1.500 TL ikramiye ödeneceği açıklandı. SGK tarafından yapılan açıklamada; kurumun gelir ve aylık ödemesi yapılanlara Ramazan ve Kurban Bayramlarında ikramiye ödediği belirtilmiş ve 2023 yılı Mart ayı öncesinde gelir ve aylık alanların ile Mart ayı içerisinde gelir ve aylık bağlama işlemleri tamamlananların ikramiyelerinin 14-19 Nisan 2023 tarihleri arasında ödendiği, Nisan ayı içerisinde gelir ve aylık bağlama işlemi sonuçlanan ve aylık başlangıç tarihi 30 Nisan öncesinde olan sigortalı ve hak sahiplerinin Ramazan Bayramı ikramiyelerinin ise 9 Mayıs 2023 tarihinde ödeneceği açıklandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu, emekli bayram ikramiyesi alamayan EYT'liler için önemli bir duyuru yaptı. SGK'nın açıklamasına göre, emekli bayram ikramiyesi alamayan EYT'lilerin ödemeleri yarın yapılacak.

EYT'lilerin emekli bayram ikramiyesi alamamasının nedeni, emeklilik şartlarını sağlamamalarıdır. Emeklilik şartlarını sağlayamayan kişilerin emekli olmaları mümkün olmadığından dolayı, emekli bayram ikramiyesi almaları da söz konusu değildir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading