Yandex Metrica
SON DAKİKA
SGK'dan milyonlarca vatandaşa kötü haber: Günü geçti! Ödemeler ertelendi

SGK'dan milyonlarca vatandaşa kötü haber: Günü geçti! Ödemeler ertelendi

Mükellef tarafından ödenen Katma Değer Vergisi, Damga Vergisi ve Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannameleri ile bu beyannamelerin üstüne eklenen edilen vergilerin ödeme tarihlerinin 31 Mart 2023 tarihine kadar uzatılması kararı alınıp ibraz edildi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:39

SGK, web sitesi üzerinden şubat ayı muhtasar ve prim hizmet beyannamesinin uzatıldığına dair bilgilendirmeyi yayımladı.

Bilgilendirme notunda yapılan açıklamada 213 sayılı Vergi Usul Kanunu'nun 28. maddesindeki yetki kapsamında; Vergi mükelleflerinin vermesi gerektiği Mükellef tarafınca Katma Değer Vergisi, Damga Vergisi ve Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannameleri ile bu beyannamelerin üzerine eklemlenen vergilerin ödeme sürelerinin 31 Mart 2023 tarihine kadar uzatılması kararı alındığı vurgulandı.

Bu kapsamda işveren beyannamelerinin zamanında verilmesi kısaltılmış olacak, öte yandan muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin "Sigorta bildirimi" kısmının son teslim tarihi 31 Mart Cuma saat 23:59'a kadar verilmiş sayılacak.

Milli Emlak müjdeyi verdi! O iki ilde satışa çıktı: Cebinden... Haberi Görüntüle

SON BAŞVURU TARİHİ DEĞİŞMEDİ

Ancak, Aylık Prim ve Hizmet Belgelerinin e-bildirge sistemi üzerinden iletilmesi için son başvuru tarihinin değişmediği ve bunların en geç 27 Mart 2023 tarihine kadar sunulması gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, 2023/Şubat ayı ödeme süresinin değişmediği ve birikmiş sigorta primlerine ilişkin tahakkukların 31 Mart 2023 tarihine kadar yapılması gerektiği belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading