Yandex Metrica
SON DAKİKA
SGK'dan milyonlarca emekliye müjde! Çift maaş geliyor

SGK'dan milyonlarca emekliye müjde! Çift maaş geliyor

Hangi sigorta türünde olunduğu önemsiz olmakla birlikte çift maaş alınabiliyor. Üstüne üstlük bu çift maaş müjdesinden sadece emekliler değil dul ve yetimler de yararlanabiliyor.

Ekonomi

23.01.2024, 18:23

2022 yılına girmemiz az bir süre kalmışken, emekliler ocak ayında yapılacak zam için gözünü kulağını, hükümetten gelecek habere dikti. Bu süreçte SGK ise emekliler için güzel bir haber verdi. Emekliler çifte maaş alabilir. Hatta bazı durumlarda maaş sayısı üçe bile çıkabilir. Ayrıca bu haktan yalnızca emekliler değil, dul ve yetimler de yararlanabiliyor. İşte ayrıntılar...

Ramazan Bayramı öncesi erken yatacak maaşlar belli oldu mu? Bayram... Haberi Görüntüle

SGK EMEKLİLERE ÇİFT MAAŞ HAKKI VERİYOR

Sosyal Güvenlik Kurumu ihtiyacı olan vatandaşlara pek çok destek sağlamaktadır. Bu desteklerden biri emeklilere verilen çift maaştır. Çift maaştan emekliler gibi aynı zamanda, dul ve yetimlere de yararlanabiliyor. Dul kavramı kadınlar için kullanılsa da bu kapsama erkekler de giriyor. Çoğu kişi, aldığı maaşın kesilebileceği endişesiyle veya bilmediği için ikinci hatta üçüncü maaş hakkını aramıyor.

emekli aylığı

Paralar bugün hesaplara yatıyor! 4a, 4b, 4c'liye müjde geldi: Emekliler... Haberi Görüntüle

BU HAKTAN YARARLANABİLMEK İÇİN SSK, BAĞKUR VE EMEKLİ SANDIĞI'NDAN EMEKLİ OLUNMASI FARK ETMİYOR

Ülkemizde Sosyal Güvenlik kurumuna bağlı üç sigorta kolu bulunmaktadır. Çifte maaş almak isteyen emekliler hangi sigorta koluna (SSK, Bağkur, Emekli Sandığı) tabi olursa olsun, vefat eden eşinden dul aylığı yani ikinci bir maaş alıyor. Örneğin; kadın SSK emeklisi, eşi vefat etmiş Bağkur emeklisi ise dul aylığı alıyor. Vefat eden eş SSK veya Bağkurlu ise dul emekli eş, maaşın yüzde 50’sini, eş Emekli Sandığı’na tabi (memur) ise maaşın yüzde 75’ini alıyor.

emekli maaşı

Nakit ihtiyacı olanlar dikkat! 5-10-20-30 bin TL faizsiz kredi imkanı:... Haberi Görüntüle

BAZI DURUMLARDA MAAŞ SAYISI ÜÇE KADAR ÇIKABİLİYOR

Bazı durumda emekli kadının üç farklı emekli maaşı alma hakkı doğuyor. Kendi çalışmasından dolayı SSK emeklisi olarak maaş alırken, vefat eden Bağkur emeklisi kocasının ölümünden sonra dul aylığı alan kadın, Emekli Sandığı’ndan emekli olmuş babasının vefatından sonra yetim aylığı da alabiliyor. Yani üç maaşa da hak kazanıyor.
Emekli Sandığı Kanunu'na göre dul-yetim aylığı kimlere, hangi oranda bağlanır?

Eş: Yüzde 75

Çalışan ya da emekli aylığı alan eş: Yüzde 50

Eş, 1 yetim : Yüzde 60, yüzde 30

Eş, 2 yetim : Yüzde 50, yüzde 25-25.

Tek yetim : Yüzde 50

2 yetim : Yüzde 40-40.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading