Yandex Metrica

SGK'dan kadınlara 3 emekli maaşı kararı! Bu şartlar yeterli olacak

SGK'dan kadınlara 3 emekli maaşı kararı! Bu şartlar yeterli olacak

Çalışma hayatı içerisinde olan vatandaşların en büyük hayallerinden biri, çalışma hayatlarını sonlandıracakları günün gelmesi ve sonuç olarak onca yıllık çalışma hayatlarının karşılığında emekli maaşı almaya hak kazanabilmeleridir. Bu kapsamda emekli maaşı ödemelerinin hangi aralıkta yer alacağı ya da emekli maaşı kapsamında SGK’nın hangi hizmetlerinden yararlanılabileceği merak konusu olmuştur.

Ekonomi

23.01.2024, 18:53

SGK, her yıl belirli konu başlıkları altında çeşitli hizmetler geliştirmektedir. Bu kapsamda geliştirilmiş olan her hizmet, vatandaşların mağdur olmasını engellemek ve çalışma hayatları içerisinde sarf ettikleri emeklerin karşılığını vermek amacı ile geliştirilmiştir. Ölen eşlerinin ya da babalarının emekli maaşlarından yararlanabilmeleri amacı ile geliştirilmiş olan SGK hizmeti de vatandaşların mağduriyetini gidermek ve vefat eden kişinin çalışma hayatı içerisinde olduğu zamanlarda ki emeklerini göz ardı etmemek amacı ile vatandaşların hizmetine sunulmuştur.

SGK’nın geliştirmiş olduğu vefat maaşı, arama motorlarında en çok aranan SGK hizmetleri arasında yer almaktadır. Eşi ya da babası ölmüş olan kimseler, ilgili yakınlarının hak etmiş oldukları ödemelerden nasıl yararlanabileceklerini merak etmektedirler. SGK bu kapsamda yapmış olduğu açıklamalar ile konuya açıklık kazandırmıştır.

Herkes zam yaparken onlar indirim yaptı! Sigaradaki fiyat değişimi etiketlere yansıdı: İşte yeni sigara fiyatları Herkes zam yaparken onlar indirim yaptı! Sigaradaki fiyat değişimi etiketlere... Haberi Görüntüle

SGK'DAN 3 MAAŞ KARARI!

SGK tarafından geliştirilmiş olan emeklilik maaşı hizmetlerinden biri olarak karşımıza çıkan dul ve yetim aylığı, yıllar boyunca çalışma hayatı içerisinde yer almış ve sonuç olarak emekli maaşı almaya hak kazanmış kişilerin vefatları durumunda sunulan bir hizmettir. Bu kapsamda emekli eşlerini ya da emekli babalarını kaybetmiş olan kişilerin, kendi emekli maaşlarına ek olarak 2 ayrı maaş ödemesi almaları konusunda herhangi bir engel bulunmamaktadır.

SGK'dan erken emeklilik sürecini kolaylaştıracak adım! Çizelge yeniden şekillendi: 12 yıl sigortası olan o kişilere emeklilik hakkı çıktı! SGK'dan erken emeklilik sürecini kolaylaştıracak adım! Çizelge yeniden şekillendi: 12... Haberi Görüntüle

DUL VE YETİM AYLIĞI BAĞLANMA ORANLARI

SGK, emekli sandığına bağlı olan kişinin vefat etmesi durumunda eşine ve çocuklarına bağlanacak olan emekli maaşının faydalanma oranlarını şu şekilde belirledi:

Tek eş: %75
Çalışma hayatı devam eden ya da emekli olmuş olan eş: %50
Eş+ 1 çocuk: %60+ %30
Eş+ 2 çocuk: %50+ %25-%25
Sadece 1 çocuk: %50
2 çocuk: %40-%40

Temmuzda memur ve emekliye yüzde kaç zam yapılacak? Bakan Şimşek ipucunu verdi Temmuzda memur ve emekliye yüzde kaç zam yapılacak? Bakan Şimşek... Haberi Görüntüle

EVLENEN MAAŞ ALAMAYACAK!

Kaybettiği eşi üzerinden dul aylığı alan kişinin evlenmesi, SGK tarafından bağlanmış olan dul maaşının kesilmesine sebep olmaktadır.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading