Yandex Metrica
SON DAKİKA
Şekere rekor zam sonrası o kurumdan açıklama! 'Fiyatlara yansımayacak'

Şekere rekor zam sonrası o kurumdan açıklama! 'Fiyatlara yansımayacak'

Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği, Türkşeker'in açıkladığı "şekerin fabrika çıkış fiyatlarında yaptığı düzenleme" hakkında açıklama yaptı.

Ekonomi

12.02.2024, 20:03

Şeker fiyatlarına yüzde 37-67 arasında zam geldi. Türkşeker, indirimli marketler ve Tarım Kredi'ye verdiği şekerin fabrika satış fiyatına yüzde 67 zam yaparken, diğer müşteriler için 50 kg'lik şekere de yüzde 36,4 zam yaptığı bilgisini verdi.

Uzmanlar açıkladı: Ev kiraları sabit kalmaya devam edecek mi? Konut... Haberi Görüntüle

FİYAT ARTIŞI ÜRETİCİYİ DESTEKLİYOR

Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (PANKOBİRLİK), Türkşeker'in şekerin fabrika çıkış fiyatlarında gerçekleştirdiği düzenleme hakkında yaptığı açıklamada, fiyat artışının üreticiyi desteklediğini ifade ederek,  "Uzun süredir baskılanan şeker fiyatında, Türkşeker tarafından fabrika çıkış fiyatlarında yapılan düzenlemenin, zaruri bir ihtiyacı karşılamakla birlikte şeker üretiminin de devam edebilmesi için üreticilere fırsat verilmesini sağlayacağı kanaatindeyiz." dedi.

Ramazan Bayramı öncesi erken yatacak maaşlar belli oldu mu? Bayram... Haberi Görüntüle

"MARKET SATIŞ FİYATLARINA YANYACAĞINI DÜŞÜNMEMEKTEYİZ"

Türkşeker, fiyat düzenlemesi ile maliyetinin altında fiyatla tüketicinin ihtiyacına cevap verilmeye çalışılan şekeri, maliyetine yakın bir duruma getirdiğinin söyleyerek şunları ekledi:

"Bu düzenlemenin mevcut market satış fiyatlarına yansıyacağını düşünmemekteyiz. Maliyet altı satış fiyatlaması devam etmiş olsaydı, pancar üreticisinin de ilerde büyük sıkıntılar ile karşılaşacağı gerçeğinin karşımıza çıkması muhtemeldir. Böylelikle pancar üreticisinin karşılığını alamayacağı kanaatini benimseyeceği ve pancar üretiminin beklenenin altında olabilmesi ile arz-talep dikkate alındığında şeker fiyatının daha da yüksek rakamlara ulaşması beklenebilirdi. Bu yüzden şekere zaruri bir düzenleme yapılması hem üreticinin hem de sektörün tüm paydaşlarının geniş anlamda düşünüldüğünde ülke ekonomisine ve halkın talebiyle arzına daha fazla fayda sağlaması beklenmektedir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading