Yandex Metrica

Şehirlerarası yolculuk yapacaklar dikkat! Son günler: Otobüs ve uçak biletlerine rekor zam yapılacak

Şehirlerarası yolculuk yapacaklar dikkat! Son günler: Otobüs ve uçak biletlerine rekor zam yapılacak

Rusya-Ukrayna krizi brent petrol fiyatlarının yükselmesine neden olurken akaryakıt fiyatlarında da artış yaşandı. Ulaşım sektörünün de etkilendiği bu durumda bilet fiyatlarının artacağı konuşuluyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:00

Rusya-Ukrayna krizi ile  brent petrolde yaşanan artışlar tüm dünyayı olumsuz yönden etkiledi. Petroldeki bu artış elbette ki ulaşıma da etki ediyor.

Uzman isim canlı yayında açıkladı: Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelecek mi? Uzman isim canlı yayında açıkladı: Asgari ücrete Temmuz ayında zam... Haberi Görüntüle

YÜZDE 20 ZAM GELEBİLİR

Bu nedenle iç hat havayolu tavan bilet fiyatları yüzde 16 zam beklenirken otobüsle yapılan yolculuklar için ortalama yüzde 20 zam yapılması konuşuluyor.

Pegasus Hava Yolları CEO’su ve Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Başkanı Mehmet Nane, daha önce yaptığı bir açıklamada kademeli artışlarla tavan fiyatların 899 TL’ye çıkarılmasını talep ettiklerini söylemişti. Resmi açıklama olmasa da  bazı uçuşlarda fiyatlar 700 TL civarında oluştu. Mehmet Nane, yeni artış için henüz kendilerine resmi bir bilgilendirme yapılmadığını bugün içinde beklediklerini belirtti. 

Bakan Uraloğlu duyurdu: Osmangazi Köprüsü'nde tüm zamanların rekoru kırıldı! Bakan Uraloğlu duyurdu: Osmangazi Köprüsü'nde tüm zamanların rekoru kırıldı! Haberi Görüntüle

TALEP YÜZDE 20 ORANINDA

Sektör olarak ortalama yüzde 20 zam yapacaklarını belirten Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım ise “Sonrasında piyasaları takip edeceğiz ama kısa zamanda bir düzelme görülmüyor gibi” dedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading