Yandex Metrica

Seçim sonrası ANNELERE MÜJDE: Her yıl kademeli artışla ödeme yapılacak! 3 bin liradan başlıyor 

Seçim sonrası ANNELERE MÜJDE: Her yıl kademeli artışla ödeme yapılacak! 3 bin liradan başlıyor 

Bakanlığın sunduğu proje kapsamında, özel gereksinimli çocuğu olan annelere destek ödemesi yapılacak. Her yıl kademeli olarak arttırılacak olan tutar, başvurun bütün annelere ücretsiz olarak verilecek. İşte detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 20:57

Bakanlık, sadece annelerin faydalanabileceği bir projeyi duyurdu. Anneler, başvuru yapmaları halinde devlet tarafından karşılıksız olarak verilecek 3 bin TL'den faydalanabilecek. Bu destek ödemesi sayesinde, çocuğuna bakacak kimseyi olmayan anneler, çalışma hayatlarına devam ederken ev ekonomilerine de destek sağlayabilecek.

Pandemi döneminde uzaktan eğitim uygulamasına geçildikten sonra, okul öncesi çocuğu olan anneler zorlu bir süreç yaşadı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülen projede, her ay düzenli ödemelerle annelerin hayatlarını kolaylaştırmak hedefleniyor. Bu proje, hem sigortalı çalışan sayısını artırmayı hem de kadın istihdamına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Merkez Bankası rezervleri 128,4 milyar dolara yükseldi! Merkez Bankası rezervleri 128,4 milyar dolara yükseldi! Haberi Görüntüle

ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUĞU OLAN ANNELERE

Proje kapsamında sunulan destek ödemesi, özel gereksinimli çocuğu olan anneler için geçerli. Her yıl kademeli olarak artırılacak olan tutar, başvuran tüm annelere karşılıksız olarak verilecek. ncak bu yardımdan yararlanabilme şartı, belirlenmiş üç ilde ikamet eden annelerle sınırlı. Projede ayrıca eğitimli çocuk bakıcılarının teşvik edilmesi ve kadın istihdamının artırılması hedefleniyor.

Bakıcılık görevini üstlenecek kişilerin, İşkur tarafından mesleki yeterlilik kurumu veya Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurslarda belge almaları gerekiyor. Başvurular, e-devlet şifreleriyle sgkegitimlibakici.org veya sgk.org adreslerinden yapılabilecek. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading