• G.ALTIN

    4.319,18

  • DOLAR

    40,2580

  • EURO

    46,9081

  • BIST 100

    10.121,52

  • BITCOIN

    $118.358

Savaşın gölgesinde piyasalar! Dolar ve Euro uçtu, altın yeni bir rekora koştu, akaryakıta üçüncü zam!

Savaşın gölgesinde piyasalar! Dolar ve Euro uçtu, altın yeni bir rekora koştu, akaryakıta üçüncü zam!

ABD ile İran arasında başlayan saldırılar piyasalarda büyük hareketlenmelere neden oldu. Petrol ve altın fiyatları tarihi zirveye ulaşırken akaryakıt fiyatları üçüncü kez değişecek.

İsrail’in İran’a yönelik askerî saldırısı, küresel piyasalarda sert yükselişe neden oldu. Jeopolitik risklerin tırmanmasıyla yatırımcılar altın ve petrol gibi güvenli limanlara yönelirken, Borsa İstanbul ve kripto para piyasalarında düşüşler yaşanmaya devam ediyor. 

İsrail ile İran arasındaki savaş her geçen dakika büyürken ortadoğuda peş peşe düşen füzeler piyasaları da vurdu. Başta Dolar ve Euro olmak üzere dövizin Türk Lirası karşısındaki adım adım yükselişi devam ederken, altın ve gümüş zirveyi gördü. 

SAVAŞ PİYASALARI SARSTI 

Ortadoğuda İsrail’in İran’ın nükleer tesisleri ve füze altyapısına yönelik gerçekleştirdiği kapsamlı hava saldırıları ile başlayan İran'ın İsrail'e misilleme saldırılarıyla devam eden savaş piyasaları sarstı.

ABD-ÇİN GERİLİMİNDEN SONRA PİYASALAR İKİNCİ KEZ SARSILDI 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Haziran ayı politika faiz kararını vereceği haftaya ortadoğudaki savaşın gölgesinde başlayan piyasalar baş döndürüyor.

Ortadoğu’daki savaş, ABD-Çin arasındaki gümrük vergisi görüşmelerinden gelen olumlu sinyallerle toparlanma eğilimine giren piyasaları bir daha vurmuş oldu.

AKARYAKITA 5 GÜNDE 3. ZAM 

13 Haziran Cuma günü benzine 1 lira 47 kuruş, 14 Haziran Cumartesi günü ise motorine 1 lira 47 kuruş zam gelmişti. Bu gece yarısı itibarıyla akaryakıta bir zam daha geliyor.

MOTORİNİN LİTRESİ 50 LİRAYI AŞACAK 

17 Haziran Salı gününden geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatı 1 lira 70 kuruş artacak. Zammın ardından benzinde olduğu gibi motorinin fiyatı da birçok şehirde 50 lirayı aşacak.

SAVAŞLA BİRLİKTE ALTINDA REKOR ÜSTÜNE REKOR 

Küresel piyasalarda ons altın fiyatı geçen hafta 3.432 dolardan kapanış yapmıştı. Bugün ise sabah saatlerinde ons fiyatı 3.430 dolara yakın seyrini sürdürüyor.

İçeride ise spot piyasada gram altın fiyatı 4.352 TL’den güne başlıyor. Geçen hafta 4.379 TL ile rekor seviyeyi test eden gram fiyatı, yeni haftada zirveye yakın konumunu koruyor.

Kapalıçarşı’daki kuyumcularda ise gram satış fiyatı 4.425 TL ve çeyrek altın satış fiyatı 7.210 TL’den gerçekleşiyor.

BORSA İSTANBUL'DA SON DURUM 

Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi geçen hafta %-1,84 geriledi ve 9.311 puandan kapanış yaptı. İsrail ve İran arasındaki çatışmalardan etkilenen endeks, cuma günü 9.065 seviyesine kadar gerilemişti. Ardından gelen tepki alımlarıyla birlikte endeks, daha sınırlı bir kayıpla haftayı tamamladı.

İşte 16 Haziran Pazartesi günü saat 08:30 itibariyle son durum:

Güne 39,46 TL'den başlayan Dolar : 39,46 TL

45,56 TL'den başlayan Euro : 45,67 TL

53,48 TL'den başlayan Sterlin : 53,57 TL

Güne 3 bin 430 Dolar'dan başlayan Ons altın : 3.423 Dolar

4 bin 353 TL'den başlayan Gram altın : 4.343 TL

7 bin 175 TL'den başlayan Çeyrek altın : 7.168 TL

14 bin 350 TL'den başlayan Yarım altın : 14.345 TL

29 bin 500 TL'den başlayan Cumhuriyet altını : 29.495 TL

46,03 TL'den başlayan Gümüş : 46,05 TL

106 bin 284 Dolar'dan başlayan Bitcoin : 106.579 Dolar

2 bin 574 Dolar'dan başlayan Ethereum : 2.609 Dolar

74,05 Dolar'dan başlayan Brent petrol: 73,73 Dolar

Avatar
Zehra EVCİL