Yandex Metrica

Sanayi Bakanı Varank'tan tekstilde geri dönüşüm açıklaması!

Sanayi Bakanı Varank'tan tekstilde geri dönüşüm açıklaması!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Uşak'ta Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde, geri dönüşüm malzemelerden iplik üretimi yapan Türkaylar Tekstil Fabrikasını ziyaret etti. Burada konuşan Türkiye'nin geri dönüşümle iplik imalatında başarılı olduğunu ifade etti.

Ekonomi

23.01.2024, 19:02

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Uşak ziyareti kapsamında Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde geri dönüşüm ile iplik üretimi yapan Türkaylar Tekstil fabrikasını ziyaret etti. 

Varank, 10 bin metrekarelik alanda aylık 200 ton iplik üreten ve yüzde 30'luk malını ihraç eden tesisle ilgili bilgi aldı. 

Burada açıklama yapan Varank, Uşak'ın son dönemde sanayi alanında yakaladığı ivmeyle ülke ekonomisine katkı sağlayan illerden biri olduğunu ifade etti. 

Gözler Merkez Bankası'nda: Büyük karar yarın! Gözler Merkez Bankası'nda: Büyük karar yarın! Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE GERİ DÖNÜŞÜMLE İPLİK ÜRETİMİNDE ÖNDE GELİYOR'

Uşak'ın atıklardan iplik imalatı ile ilgili tesislerle ön plana çıktığını ifade eden Varank, "Bildiğiniz gibi artık sürdürülebilirlik, döngüsel ekonomi, AB başta olmak üzere dünyanın en önem verdiği alanların başında geliyor. Artık sadece üretmeniz yeterli değil, ürünlerin nasıl üretildiği, çevreye saygınız ve geri dönüşümden ne kadar faydalandığınız bütün firmaların baktığı hususlar. Bu manada Türkiye geri dönüşümle iplik imalatında gerçekten başarılı. Uşak da en önde gelen illerimizden bir tanesi" diye konuştu. 

Kurbanlık fiyatları bu yıl cep yakıyor: 2024 Kurban fiyatları ne kadar? Kurbanlık fiyatları bu yıl cep yakıyor: 2024 Kurban fiyatları ne... Haberi Görüntüle

'PARİS İKLİM ANLAŞMASI DÖNGÜSEL EKONOMİYE DESTEK VERİYOR'

Eskiyen bir tişörtün artık geri dönüşümle ipliğe dönüştürüldüğünü bildiren Varank, bunun da tekrar giysiye dönüştürüldüğünü bildirdi. 

Varank, özellikle Paris İklim Anlaşması ile Türkiye'nin döngüsel ekonomiye ve bu tip geri dönüşümden imalata daha fazla destek vereceklerini ifade etti. 

ŞARTSIZ 20.000 TL NAKİT! O bankadan anında ihtiyaç kredisi hesaba yatıyor ŞARTSIZ 20.000 TL NAKİT! O bankadan anında ihtiyaç kredisi hesaba... Haberi Görüntüle

'DÖNGÜSEL EKONOMİNİN ÖRNEĞİ UŞAK'TA' 

İnsanların geri dönüşüm tesislerine yönelik yanlış bir algı bulunduğunu belirten Varank, "Kumaş ya da diğer atıklara çöp gözüyle bakan insanlar var. Çevresel kaygılarla bunları çöp olarak değerlendiren insanlar var. Geldiğimiz noktada hiçbir atık çöp değil. Bütün atıkları tekrar ham madde olarak kullanmak mümkün. Uşak'taki fabrikalarımız bir kumaş parçasını iplik haline getirebiliyor. Çevresel kaygılarla bu döngüsel ekonomiyi desteklemenin daha değerli olduğuna inanıyoruz. Geri dönüşümden üretim yapan tesisleri çöpten üretim yapıyor olarak göstermek aslında firmalarımız ve ekonomimize büyük bir haksızlık. Döngüsel ekonominin en güzel örneğini gelsinler Uşak'ta görsünler." ifadelerine yer verdi. 

GÜNDE 1700 TON ATIK İŞLENİYOR 

Tekstil atılarının geri dönüşümü için 100'den fazla irili ufaklı tesisin faaliyet gösterdiği Uşak'ta günde ortalama 1700 ton atık işlenerek yılda yaklaşık 500 bin ton elyaf üretildiğini bildiren Varank, geçen yıl 62 ülkeye yaklaşık 90 milyon dolarlık dönüştürülmüş ürün ihracatı yapan kentteki tesislerin ülke ekonomisine geri dönüşüm yolu ile katkı sağladığı belirtildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading