Yandex Metrica
SON DAKİKA
Sağdan direksiyon şartı değişiyor! Togg, Kıbrıs’ta tersten gidecek

Sağdan direksiyon şartı değişiyor! Togg, Kıbrıs’ta tersten gidecek

KKTC’de “Togg’u nasıl getireceğiz?” tartışmalarına son noktayı koyan KKTC Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, ''Trafik akışının yönünü değiştirmeyeceğiz ama sol direksiyona yönelik ek güvenlik önlemleri ihtiyacı varsa da önlemleri alacağız ve Togg’u getireceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Ekonomi

10.03.2024, 10:42

Türkiye Yüzyılı projeleri arasında yer alan yerli otomobil Togg'un Mart ayında yollarda olması bekleniyor. Türkiye'nin göğsünün kabartan Togg’un kısa sürede üretim bandından çıkarak yollarla buluşması, KKTC’de “Togg’u nasıl getireceğiz?” tartışmalarına yol açtı.

Taşıt kredisi taksit sayısı kaç oldu? 1 milyon TL araç... Haberi Görüntüle

''BU YASAĞI KALDIRMAK İSTİYORUZ''

Hürriyet’e konuşan KKTC Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, tartışmalara son noktayı koyarken şu ifadeleri kullandı; ''KKTC’de İngiliz sömürge döneminin mirası sağ direksiyon araçlar kullanılıyor. Araçların büyük bölümü, KKTC’ye uygulanan haksız ambargolar sonucu şirketlerin distribütörlük kuramaması nedeniyle ikinci el. Ya Uzakdoğu’da sağ direksiyon kullanan Japonya gibi ada ülkelerinden ya da İngiltere’den ithal ediliyor. 2004 yılına kadar az sayıda da olsa Türkiye’den sol direksiyon araç ithal ediliyordu. 2004’te sol iktidar döneminde Trafik kazalarını arttırdığı gerekçesiyle sol direksiyon araç ithalatına yasak getirildi. Biz bu yasağı kaldırmak istiyoruz''

Akaryakıt zamlarının ardından motorine indirim geldi! 23 Mart Benzin ne... Haberi Görüntüle

YETKİ BAKANLIKTA

Sağdan direksiyonlu üretilmeyen, iş araçları gibi sol direksiyon araçları ithal yetkisinin Bakan olarak kendisinde bulunduğunu belirten Erhan Arıklı, ''Tabii Togg’un konumu başka. Hepimizin gurur kaynağı. Sol direksiyon araçlara yasak getirilirken gerekçe gösterilen ‘Trafik kazalarını artırıyor’ gerekçesinin ne kadar doğru olduğunu araştırıyoruz. Trafik akışının yönünü değiştirmeyeceğiz ama sol direksiyona yönelik ek güvenlik önlemleri ihtiyacı varsa da önlemleri alacağız ve Togg’u getireceğiz.'' dedi.

Araba hayallerinize kavuşmak için son fırsat! Skoda Octavia 1.5 milyon... Haberi Görüntüle

RAPOR BAKANLAR KURULU'NA SUNULACAK

Erhan Arıklı, soldan direksiyona yönelik Ulaştırma Bakanlığı’nda yapılan çalışmanın tamamlanmasının ardından ortaya çıkacak raporu, karar alması için Bakanlar Kurulu’na sunacağını ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading