Yandex Metrica

Rusya'dan kaçış sürüyor! Oturum izni için en çok Türkiye'den konut satın aldılar!

Rusya'dan kaçış sürüyor! Oturum izni için en çok Türkiye'den konut satın aldılar!

Rusya-Ukrayna savaşının patlak vermesiyle Batı'dan ambargo yiyen Ruslar başka ülkelere yerleşmeye başladı. Rus vatandaşlarının konut almak için en çok tercih ettiği ülkelerden biri de Türkiye oldu.

Ekonomi

23.01.2024, 20:50

Rusya'ya Batı tarafından uygulanan ambargoların ardından pek çok Rus vatandaşı yerleşmek için farklı ülkeleri araştırmaya başladı. 

Rusların konut tercihlerini yazan RBC gazetesi Türkiye'nin ilk sıralarda yer aldığını kaydetti. Ruslar Türkiye'nin yanı sıra Kıbrıs Rum Kesimi ve İspanya'da konut almayı tercih etti. 

Kefil şartı yok! Emeklilere düşük faizle 50 bin TL nakit para verilecek: İşte 50 bin TL ihtiyaç kredisi için istenen şartlar... Kefil şartı yok! Emeklilere düşük faizle 50 bin TL nakit... Haberi Görüntüle

YÜZDE 102 ARTIŞ

İlan servisi Tranio verilerine dayandırılan haberde oturum amaçlı konut satın alma taleplerinin yüzde 21'inin Türkiye'ye yönelik olduğu bilgisi yer aldı. Rusya ve BDT ülke vatandaşlarının Türkiye'den konut alma talebi son bir yılda yüzde 102 artış gösterdi.

Türkiye'ye yerleşebilmek için konut arayışına giren Ruslar çeşitli illerden konut alımı gerçekleştirdi. 

Türkiye nüfusun az olduğu illerde oturum için 50 bin nüfusun kalabalık olduğu illerde ise 75 bin dolarlık ev alımı şartı uyguluyor. 

Toplam talebin yüzde 17'si ise Kıbrıs Rum Kesimi'ne yönelik. Gazete ada devletinde konut almak isteyen Rusların ortalama 355 bin euro harcadığını yazdı.

Bakan Şimşek: Yatırımcılardan Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var Bakan Şimşek: Yatırımcılardan Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var Haberi Görüntüle

EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÜLKELER

Talebin yüzde 13'lük bölümünü ise İspanya'dan konut almak isteyenler oluşturuyor. İspanya'dan oturum ya da pasaport almak isteyenlerin 500 bin euroyu gözden çıkarması gerek. Buna rağmen İspanya'ya yönelik talebin de yüzde 74 oranında arttığı bildiriliyor.

Rusların en çok tercih ettiği ilk beş ülke arasında Yunanistan ve Birleşik Arap Emirlikleri dahil oldu. Öte yandan Ruslar ikamet için Fransa, Portekiz, Almanya, Karadağ ve Tayland'ı da tercih etti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading