Yandex Metrica

Rus pazarı Türkleri bekliyor: Ozon ve Yagodki yerli ürünleri iğneden ipliğe Moskova'ya taşıyacak

Rus pazarı Türkleri bekliyor: Ozon ve Yagodki yerli ürünleri iğneden ipliğe Moskova'ya taşıyacak

37,5 milyon kullanıcıya sahip alışveriş sitesi Ozon'un Türkiye pazarına girmesi iki ülkenin ticaret hacmini katlayabilir. Türk mallarının iğneden ipliğe Rusya'da satılabileceği belirtiliyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:41

Rus alışveriş sitesi Ozon'un Türkiye'de faaliyete geçme kararı iki ülke arasındaki ticari ilişkileri en üst düzeye taşıyacak. 37,5 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunan site, İstanbul'da geçtiğimiz hafta online satış konferansı düzenledi. Konferansa 300'den fazla Türk şirket temsilcisi katıldı. Rusya'nın önemli haber sitelerinden Vestnik Kavkaza'da yayınlanan >haber, Ozon'la birlikte iğneden ipliğe Türk mallarının Rus pazarında satılabileceğini söylüyor. 

Bakan Şimşek'ten dikkat çeken enflasyon mesajı! Tek hane için tarih verdi Bakan Şimşek'ten dikkat çeken enflasyon mesajı! Tek hane için tarih... Haberi Görüntüle

UYGUN FİYATLI VE KALİTELİ 

"Türkiye ayakkabılardan arabalara kadar her şeyi Rusya'ya getirecek" başlığıyla yayınlanan haberde, alışveriş platformu Ozon'dan önce Wildberries'in de (Yagodki) yatırım için Türkiye pazarını seçtiği hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi:

"Geçen haftanın sonunda İstanbul'da ilk kez Rus online mağazası Ozon tarafından online satış konferansı düzenlendi. 300'den fazla Türk firmasının temsilcileri katıldı. Ozon'u dünyanın 34 ülkesinde temsil eden Ozon Global'in direktörü Stepan Gusmanov, Türk işadamlarına Rusya pazarına girme olasılıklarını anlattı."

"Rusya'da 70 milyon kişi online alışveriş yapıyor. Türkiye'de 54,4 milyon kişi. Ozon'un 37,5 milyondan fazla aktif alıcısı var. Artık Yagodki olarak adlandırılan bir diğer Rus çevrimiçi satış devi Wildberries de 2021'in sonunda Türkiye pazarına girdi. Bir dizi batılı markanın Rusya'dan ayrılmasının ardından Yagodki, platformundaki Türk çevrimiçi mağazaların listesini de genişletmeyi planlıyor."

"Giyim ve ayakkabı üretimi yapan büyük Türk holdingi FLO Perakende, ürünlerinin hem Ozon hem de Yagodok ile doğrudan satışı konusunda anlaştı. Bu yılın mayıs ayında FLO Retailing, Reebok'un Rusya'daki bayilerini satın aldı. Artık bu markaya bağlı mallar da Ruslara sunulacak. Holding'in Miss F, Lumberjack, Garamond, Polaris, Kinetix gibi markalar altındaki giysi ve ayakkabıları, uygun fiyatları ve iyi kaliteleriyle dikkat çekiyor."

"Türk markalarının isimleri Rus vatandaşlara tanıdık geliyor.Yeni koşullarda, giderek daha popüler hale geliyorlar. Sadece Rusya ve Türkiye'deki büyük işletmeler arasında değil, aynı zamanda küçük ve orta ölçekli işletmeler arasında da işbirliğinin geliştirilmesi her iki ülke ekonomisine de olumlu etki yapacaktır. Bu, Rus karşıtı yaptırımları desteklemeyen ülkelerden gelen yabancı üreticilerin kendilerini ifade etmeleri için iyi bir fırsat."

"Ayrıca Avrupa ve Asya'dan doğrudan Rusya Federasyonu'na ithal edilemeyen ürünlerin paralel ithalatı Türkiye üzerinden Rusya'ya yapılmaktadır. Rusya Sanayi Bakanı Denis Manturov'a göre mayıs ayından bugüne paralel ithalat kapsamındaki mal alım hacmi 6,5 milyar dolara ulaştı ve yıl sonunda 16 milyar dolara çıkabilir. Bu nedenle Türk şirketleri ucuz giyimden otomobile kadar çeşitli alanlarda Rus tüketicilerin talebini karşılamayı başarabilirse bu, Türkiye'nin Rus bilgi alanındaki olumlu imajını daha da güçlendirecektir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading