Yandex Metrica
SON DAKİKA
Robin Brooks Almanya'yı Avrupa'nın hasta adamı olarak tanımladı

Robin Brooks Almanya'yı Avrupa'nın hasta adamı olarak tanımladı

Dünyaca ünlü ekonomist Robin Brooks, Rusya'nın ucuz gazının kesilmesiyle birlikte Avrupa'nın yılın son çeyreğinde küçüleceğini öngördü. Brooks, Almanya'yı ülke büyümesinin ağırlıklı olarak Rus enerjisine bağımlı olduğu için "Avrupa'nın hasta adamı" olarak niteledi.

Ekonomi

21.03.2024, 03:11

Dünyaca ünlü ekonomist Robin Brooks, Twitter paylaşımlarıyla Avrupa'nın içerisine düştüğü ekonomik darboğazı anlattı. Brooks paylaşımında "Dünyanın en büyük ihracatçıları arasında yer alan Almanya'nin yeni ihracat siparişleri baş aşağı düşüşte. Çakılma küresel talepteki yavaşlama ve yaklaşan resesyondan kaynaklanıyor. Grafikteki tek istisna Çin." ifadesini kullandı.

30 bin TL şartsız kredi: Halkbank yeni ihtiyaç kredisini duyurdu!... Haberi Görüntüle

ALMANYA AVRUPA'NIN HASTA ADAMI

Brooks, bir diğer paylaşımında ise büyüme modelinin ağırlıklı olarak ucuz Rus enerjisine bağımlı olması nedeniyle Almanya'yı Avrupa'nın hasta adamı olarak tanımladı. Brooks paylaşımında şunları aktardı:

"Euro bölgesinin başı büyük belada. Almanya'da cari hesap fazlası, en son Almanya'nın Avrupa'nın "hasta adamı" olduğu 2000'lerin başında görülen seviyelere geri döndü. Almanya ne yazık ki şimdi yine hasta. Büyüme modeli ağırlıklı olarak ucuz Rus enerjisine dayanıyordu. Bitti..."


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading