Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rize-Artvin Havalimanı’nın açılışına sürpriz isim! Dünyada sadece 5 tane var

Rize-Artvin Havalimanı’nın açılışına sürpriz isim! Dünyada sadece 5 tane var

Türkiye’nin deniz dolgusu üzerindeki ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı yarın hizmete girecek. Yeni havalimanına ilk iniş Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i taşıyan uçaklarla yapılacak. Ayrıca açılışa sürpriz bir isim daha katılacak.

Ekonomi

23.01.2024, 19:15

Ordu-Giresun Havalimanı'nın ardından Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanı olma özelliği taşıyan Rize-Artvin Havalimanı tamamlandı. Dev projenin çılışı, 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in katılımıyla saat 14.00'da yapılacak.

2024 en yüksek temettü dağıtacak hisseler hangileri? 2024 yılında 9... Haberi Görüntüle

İLK UÇAK ERDOĞAN VE ALİYEV’İ TAŞIYACAK

Son çevre düzenlemelerinin yapıldığı havalimanına ilk iniş, 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i taşıyan uçaklarla yapılacak. İki Cumhurbaşkanını taşıyan uçakların piste inişinin ardından tören alanına geçilerek Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışı gerçekleştirilecek. Açılışın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ve diğer davetliler onuruna yemek verecek.

Bu haberi duyan İŞKUR'un kapısına koştu! Çalışanlara 25 bin TL'lik... Haberi Görüntüle

BAHÇELİ SÜRPRİZİ

Daha önceden açıklanan programda MHP lideri Bahçeli'nin adı geçmiyordu. Ancak sürpriz bir gelişme yaşandı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katılacağı törenin ardından Rize-Artvin Havalimanı'nda seferler başlayacak.

29 MART 2024 BİM aktüel ürün kataloğu! Milyonların beklediği ürünler... Haberi Görüntüle

TEMELİ 2017 YILINDA ATILDI

Rize’nin Pazar ilçesine bağlı Yeşilköy'de, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca 1000 hektarlık alanda projelendirilen Rize-Artvin Havalimanı'nın temeli, 3 Nisan 2017'de atıldı. Deniz dolgusu üzerine yapılan projede 2 milyon 800 bin metrekarelik deniz dolgusu, 100 milyon ton taş kullanılarak tamamlandı. Yılda 3 milyon yolcu tarafından kullanılması beklenen ve altyapı çalışmaları 1 milyar 78 milyon liraya mal olan Rize-Artvin Havalimanı'nda 5 yılda sona gelindi. Havalimanında uçuş kontrol uçağı ile 3 bin metre uzunluğunda, 45 metre genişliğindeki pistte seyrüsefer cihazlarının devreye alınması ile test uçuşu gerçekleşti.

IC ENTERRA halka arz kaç lot verecek? IC ENTERRA katılım... Haberi Görüntüle

DÜNYADA SADECE 5 TANE VAR

Türkiye’nin deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen 2’nci, dünyanın ise 5‘inci havalimanı olma özelliğini taşıyan Rize-Artvin Havalimanı 32 bin metrekare terminal binası ve diğer destek binaları ile birlikte toplam 47 bin 133 metrekare kapalı alandan oluşuyor. 135 bin metrekareden fazla peyzaj alanına sahip havalimanının 49 bin metrekaresi Karadeniz’in coğrafi özelliklerine uyumlu 1453 ağaçla yeşillendirildi.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading