Yandex Metrica

Reuters'tan olay yaratan Türkiye çıkışı! Enflasyon, faiz, dolar kuru... 

Reuters'tan olay yaratan Türkiye çıkışı! Enflasyon, faiz, dolar kuru... 

Türkiye'nin kurduğu barış masası piyasalarda bayram havası estirirken Reuters, olay yaratan Türkiye enflasyon tahminini yayınladı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:04

Reuters, son ekonomist anketinin detaylarını paylaştı. Ankete göre yıl sonu enflasyon tahmini bir önceki anketin yüzde 38 üstüne çıktı ve yüzde 52.2'ye yükseldi.

23 Nisan Ankara'da toplu taşıma ücretsiz mi? 2024 Çocuk Bayramı'nda Ankaray, ABB metro, EGO otobüs bedava mı? 23 Nisan Ankara'da toplu taşıma ücretsiz mi? 2024 Çocuk Bayramı'nda... Haberi Görüntüle

DOLARDA SON DURUM

TL, dolar karşısında Ocak ortası ile Şubat ortası arasında 13.5 etrafındaki dar bantta hareket etmiş, Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başlamasıyla birlikte riskli varlıklardan kaçışın da etkisiyle 11 Mart'ta 14.9950'ye kadar yükselmişti.

10 milyon vatandaşı ilgilendiriyor: Asgari ücrete yapılması beklenen ara zam miktarı hakkında yeni detay 10 milyon vatandaşı ilgilendiriyor: Asgari ücrete yapılması beklenen ara zam... Haberi Görüntüle

RİSK PRİMİ

Türkiye'nin 5 yıllık CDS'leri bu ay 700 baz puanı aşarak rekor seviyeye yükseldikten sonra geçen hafta 100 baz puana yakın gerilemişti. CDS dün ise 15 baz puan düşüşle 547/556 baz puan seviyesinden kapandı.

Yaprak yaş çayın kilosu ne kadar, kaç TL oldu 2024? Yaprak yaş çayın kilosu kaç para? Yaprak yaş çayın kilosu ne kadar, kaç TL oldu 2024?... Haberi Görüntüle

BÜTÇEYE 10 MİLYAR TL KATKI SAĞLAYACAK HAMLE

Öte yandan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlanan torba yasada yer alan finans sektöründe kurumlar vergisinin yüzde 25'e çıkarılması da piyasanın gündeminde. Karar enerji sübvansiyonları, vergi indirimleri gibi etkilerle gelirleri azalacak olan bütçeye yıllık 10 milyar TL katkı sağlayacak. Tasarı ile finans sektöründe kurumlar vergisinin kalıcı olarak yüzde 25'e çıkarılması bekleniyor.


Loading