Yandex Metrica
SON DAKİKA
Resmi Gazete'de yayımlandı! Taksitli satışlara sınırlama

Resmi Gazete'de yayımlandı! Taksitli satışlara sınırlama

Ticaret Bakanlığı, BDDK'nin kredi kartı taksit sınırlamasına uyum için perakande ticarette taksit sayısını yeniden düzenledi. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle kredi kartı harici yapılan taksitli satışlara sınırlama getirildi.

Ekonomi

23.01.2024, 17:37

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, kuyum, mobilya ve TV alımında kredi kartı taksit sayısını azalttı. Taşıt kredilerinde de vade süreleri ve kredi tutarları aşağı çekildi.

KPSS yok, mülakat yok, yaş şartı yok! İŞKUR'dan iş arayanlara... Haberi Görüntüle

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle kredi kartı harici yapılan taksitli satışlara sınırlama getirildi. Buna göre, konut satışı haricinde gerçekleştirilen satışlarda taksit miktarı 12 ayı geçemeyecek.

Bu sınırlama sadece havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama giderlerinde geçerli olmayacak.. Bu tür harcamalarda taksit miktarı 18 aya kadar uzayabilecek.

EVKUR'da Ramazan ayına özel fırsatlar! 15- 20 Mart 2024 Evkur'da... Haberi Görüntüle

CEP TELEFONUNDA EN FAZLA 3 AY

Fiyatı 3 bin 500 liranın üzerinde olan cep telefonlarının satışında en fazla 3 ay, video, kamera ve ses sistemleri gibi elektronik cihazların satışında en fazla 4 ay taksit yapılabilecek.

Tablet satışlarında taksit sayısı 6 ayı, beyaz eşya ve mobilya satışında ise 9 ayı geçemeyecek.

Fiyatı 5 bin liranın altında olan televizyon satışlarında taksit sayısı 9 ay, beş bin liranın üzerindeki satışlarda ise 4 ay olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading