Yandex Metrica
SON DAKİKA
Resmen açıklandı! TikTok'ta video çekerek dolar kazanabilirsiniz

Resmen açıklandı! TikTok'ta video çekerek dolar kazanabilirsiniz

YouTube, Instagram Reels ve diğer sosyal medya uygulamaları artık içerik üreticilerine dolar bazında ödeme yapıyor. Son dönemin parlayan yıldızı TikTok, yüksek tutarlardaki ödemesiyle rakiplerinden bir adım daha öne çıkıyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:15

Sosyal medya uygulamaları, hem kullanıcı sayılarını yükseltmek hem de popülerliğini devam ettirmek için içerik ücretlerine rekor tutarlarda ödeme yapıyor. Video paylaşım platformu YouTube ile başlayan bu süreç, Facebook ve Instagram ile devam etmişti. Diğer uygulamalara kıyasla daha yeni bir platform olan Tiktok ise kısa sürede rakiplerini sollayan bir başarı yakaladı ve dünya çapında milyonlarca kullanıcıya ulaştı. 

TikTok, bu başarısını devam ettirebilmek için içerik üreticilerine yüksek miktarlarda dolar ödemesi yapıyor. İşte detaylar...

Yarın herkes A101'e koşacak! 29 Mart A101'de bayram alışverişi için... Haberi Görüntüle

PARA KAZANMAK İÇİN FIRSAT SUNULDU

Halihazırda önde gelen içerik üretecilerine ödeme yapan uygulama, şimdi de onlara para kazanmaları için başka bir fırsat sunuyor. Kısa videolarını belirli reklamlarla yayınlayan en iyi içerik üreticileri, şirketin kazancının bir yüzdesini alacaklar. Henüz içerik üreticilerine ödeme yapma seçeneği sunmayan sitenin, YouTube'un içerik oluşturuculara yaptığı ödemeye benzer bir yöntem kullanması bekleniyor.

Kredi kartından nakit avans çekimi için yeni karar: Faiz oranı... Haberi Görüntüle

REKLAM GÖSTERENLER PAY ALACAK

Yeni TikTok Pulse girişimi ile işletme, içerik oluşturuculara TikTok'un en popüler videolarının yüzde 4'ünde reklam gösterirlerse reklam gelirinden bir pay ödemeyi düşünüyor. Videolar yayınlandığında, en az 100.000 takipçisi olan içerik oluşturucular ve yayıncılar pay almak için uygun olacak.

EVKUR'da Ramazan ayına özel fırsatlar! 15- 20 Mart 2024 Evkur'da... Haberi Görüntüle

REKLAM TUTARLARININ YÜZDE 50'Sİ İÇERİK ÜRETİCİLERİNE GİDECEK

TikTok'un Kuzey Amerika biriminin yöneticilerinden biri olan Sandie Hawkins, The Verge'e Pulse'un reklam gelirinin %50'sinin onaylı içerik oluşturuculara gideceğini söyledi. Hawkins, TikTok Pulse'un Haziran ayında Amerika Birleşik Devletleri'nde piyasaya sürüleceğini ve sonbaharda daha fazla ülkeye yayılacağını iddia ederek, Youtube'un içerik oluşturuculara yaptığı ödemeye benzer şekilde, reklam gelirlerinde %55'lik bir pay açıklıyor. Bu yeni uygulamanın lansmanına kadar TikTok, içerik oluşturucularını videolarının popülaritesine dayalı bir fon aracılığıyla ödüllendirdi. Yeni uygulamanın yaratıcıları, mütevazi, tutarsız ödemeler vereceğini iddia ederek eleştiri getiriyorlar.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading