Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rekabet Kurumu'ndan Japon İçecek firmasına soruşturma! Bünyesinde Cola Turka, Saka Su, Çamlıca gibi markalar bulunuyor

Rekabet Kurumu'ndan Japon İçecek firmasına soruşturma! Bünyesinde Cola Turka, Saka Su, Çamlıca gibi markalar bulunuyor

Rekabet Kurumu; bünyesinde Cola Turka, Saka Su, Çamlıca, Link, İçim gibi markaları bulunduran Dydo Drinco Türkiye şirketine soruşturma açılmasına karar verdi.

Ekonomi

23.01.2024, 18:44

Rekabet Kurulu, Japonya merkezli Dydo Drinco'nun Türkiye'deki şirketi olan Dydo Drinco Türkiye'ye 4. maddeyi ihlalden soruşturma açtı.

2016 yılında Yıldız Holding’in içecek şirket hisselerinin yüzde 90’ının satın alınmasıyla kurulan DyDo Drinco Türkiye'nin markaları arasında Saka, Çamlıca, Cola Turka, Maltana, İçim, Link, Sunny ve Joozy öne çıkıyor.

Piyasalarda seçim haftası! İslam Memiş altın yatırımcılarını uyardı: Fiyatlar sil... Haberi Görüntüle

5 ÜRETİM TESİSİ VE 600 ÇALIŞANI VAR

Şirketin internet sitesindeki bilgilere göre hâlihazırda 5 üretim tesisi ve yaklaşık 600 çalışanı bulunan DyDo Drinco Turkey, DyDo Grup Holding’in konsolide net satış payının yüzde 10’unu oluşturuyor.

Rekabet Kurulu'nun soruşturmayı yapacağı 4054 sayılı kanunun 4. maddesi belirli bir mal veya hizmet piyasasında doğrudan veya dolaylı olarak rekabeti engelleme, bozma ya da kısıtlama amacını taşıyan veya bu etkiyi doğuran yahut doğurabilecek nitelikte olan teşebbüsler arası anlaşmalar, uyumlu eylemler ve teşebbüs birliklerinin bu tür karar ve eylemleri yasaklıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading