Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ramazan öncesinde et fiyatlarına rekor zam! 1 kilogramlık kıymanın fiyatı bakın kaç TL oldu?

Ramazan öncesinde et fiyatlarına rekor zam! 1 kilogramlık kıymanın fiyatı bakın kaç TL oldu?

Et fiyatlarına Ramazan ayında indirim beklenirken önce Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve daha sonra hayvanlarda ortaya çıkan şap hastalığının ardından et fiyatlarına yeni zamlar bekleniyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:33

Türkiye'de milyonlarca vatandaş Ramazan ayı vesiylesiyle et fiyatlarına indirim bekliyordu. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yapacağı ihracatla birlikte bu indirimler 60 TL'yi bulacaktı.

Ancak Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 'asrın felaketi' olarak nitelendirilen depremlerin ardından şimdi de hayvanlarda şap hastalığı ortaya çıktı. Söz konusu hastalıkla birlikte ete indirim değil zam beklentisi oluştu. 

Tarım Kredi Marketlerinde indirim rüzgarı! 20 Mart-14 Nisan dev kampanya!... Haberi Görüntüle

BİR AYDA YÜZDE 30 ZAM

Dünya'dan Emel Yiğit'in haberine göre, Kırmızı etin fiyatı sadece son bir ayda yüzde 30'a yakın bir yükseliş kaydetti ve kasaplarda kıyma fiyatları 300 TL bandına geldi.

Türkiye Kasaplar, Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, şap hastalığının önlenebilen bir hastalık olduğunu ifade ederek bu hastalığın görüldüğü bölgelerde seferber olunduğunu sözlerine ekledi. 

Hastalığın ilerlemesi durumunda kırmızı ete yeni zamlar yolda.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading