Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ikramiyesi belli oldu! Emeklinin yüzünü güldüren karar: Memurlarda ikramiye alacak mı?

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ikramiyesi belli oldu! Emeklinin yüzünü güldüren karar: Memurlarda ikramiye alacak mı?

Milyonlarca emekli, Ramazan Bayramı münasebetiyle verilecek olan emekli bayram ikramiyesi tutarını merak ediyor. Emekliye verilen ikramiye bu yıl artacak mı? İşte masadaki dört formül.

Ekonomi

01.02.2024, 00:50

Asgari ücrete yapılan enflasyon üstü zammın ardından emekliler gözünü bayram ikramiyelerine çevrildi. Daha önceki yıllarda 1000 TL olarak yılda 2 defa yatırılan emekli bayram ikramiyesi geçtiğimiz yıl 1100 TL olarak ödenmişti. Peki, bu yıl zam olacak mı? 

Bakan Bayraktar: Yeni keşiflerle Türkiye'yi enerjide bağımsız kılacağız Haberi Görüntüle

4 BİN TL'YE YÜKSELEBİLİR

Vatan'ın haberine göre; emekliye bayram arifesinde rahatlatan ikramiye ödemelerinde neredeyse %100 zam yapılacağı, her iki bayramda yapılacak ödemenin toplam 4.000 TL olacağı konuşuluyor. Ramazan Bayramında 2.000 TL, Kurban Bayramında ise 2.000 TL emeklilere ikramiye ödenmesi gündemde bulunuyor.

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Haberi Görüntüle

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Bu yılın ilk bayram ikramiyesi için Nisan ayı sonunda ödeme yapılması bekleniyor. Kurban Bayramı ikramiyesi ise bayramdan 1 hafta - 10 gün önce yatırılacak.

Emeklilere zam müjdesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan cumartesi günü Ankara mitinginde açıklayacak Haberi Görüntüle

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ İÇİN DÖRT FORMÜL

FORMÜL 1: İkramiye yıllık enflasyona göre artırılırsa, ödemeler bin 100 liradan bin 496 lira 88 kuruşa çıkabilecek. Bu yıl iki bayramda toplam 2 bin 993 lira 76 kuruş ödeme alınabilecek.

FORMÜL 2:  Bu yılın başında bazı vergi, harç ve cezaların güncellemesinde yüzde 36.2'lik yeniden değerleme oranı baz alındı. Eğer bu artış ikramiyeye yansıtılırsa bin 100 liralık tutar, bin 498 lira 20 kuruş olabilecek. Bu yıl 2 bayramda elde edilecek gelir 2 bin 996 lira 40 kuruşu bulacak.

FORMÜL 3:  Bu yılki net asgari ücrette ise yüzde 50.51 artış gerçekleşti. Bu oran da ikramiye artışına uygulanabilir. Bu formül hayata geçirilirse, emeklilerin bayram ikramiyesi bin 655 lira 61 kuruşa çıkabilecek. Yıllık alınacak toplam ödeme de 3 bin 311 liraya ulaşacak.

FORMÜL 4: Son formül ise 2 bayramda asgari ücret tutarında ödeme yapılması olarak gösteriliyor.

Fed faiz kararı sonrasında dolar ne kadar oldu? TCMB faiz... Haberi Görüntüle

KİMLER EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLİR?

Dul ve yetim aylığı alanlara bayram ikramiyesi hak sahiplerinin hisseleri oranında ödenecek. Örneğin, eşinin vefatı nedeniyle yüzde 50 hisse oranı ile eşe, yüzde 25 hisse oranı ile yetim çocuğa ölüm aylığı ödenmesi halinde; bayram ikramiyesi de hak sahiplerine aynı oranlarda ödenecek. İş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara, gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi ödenecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading