Yandex Metrica

Ramazan Bayramı öncesi emekliye müjde! Tarihi belli oldu

Ramazan Bayramı öncesi emekliye müjde! Tarihi belli oldu

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte emekliler bayram emekli ikramiyelerinin ne zaman verileceğini merak etmeye başladı. Bu yıl bayram ikramiyeleri ne zaman verilecek? Emekli bayram ikramiyesine zam geldi mi? 

Ekonomi

23.01.2024, 19:03

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi, bu yıl verilecek bayram ikramiyelerini araştırmaya başladı. Geçtiğimiz yıl 1000 TL olan bayram ikramiyesi 100 TL'lik artışla 1100 TL ödenmişti. Ekonomistler, enflasyondaki yükselişin hesaba katılarak bu yıl emekli bayram ikramiyesine bir kez daha zam geleceğini iddia ediyor.

Rusya'dan Türkiye'ye tarihi petrol sevkiyatı: Tam 12 milyon varil! Rusya'dan Türkiye'ye tarihi petrol sevkiyatı: Tam 12 milyon varil! Haberi Görüntüle

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Emekli bayram ikramiyesi için 2022 yılında ilk ödemeler 2 Mayıs öncesinde yapılması hedefleniyor. Gazete Vatan'ın haberine göre, Ramazan Bayramı'ndan hemen önce ilgililerin hesaplarına aktarılacak emekli bayram ikramiyelerinde henüz net rakamlar açıklanmadı.

Enflasyon tek haneye düşecek mi? Enflasyon ne zaman azalacak, Bakan Şimşek enflasyon açıklaması Enflasyon tek haneye düşecek mi? Enflasyon ne zaman azalacak, Bakan... Haberi Görüntüle

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM GELECEK Mİ?

Emekliler Ramazan ayının girecek olması nedeniyle bir yandan Ramazan Bayramı emekli ikramiye ödemelerine ne kadar zam geleceğini merak ediyor. Geçtiğimiz yıl 100 lira zamlanarak 1100 lira olan emekli ikramiyesi için bu yıl masada 4 formül olduğu konuşuluyor. Bayram başına ikramiye 2 bin 126 liraya kadar çıkabilir.

Birinci Formül: İkramiye formüllerinden biri, enflasyon oranında artış yapılması.

İkinci Formül: İkramiye artışında yeniden değerleme oranı da dikkate alınabilir. Bu yılın başında bazı vergi, harç ve cezaların güncellemesinde yüzde 36.2'lik yeniden değerleme oranı baz alındı.

Üçüncü Formül: Bu yılki net asgari ücrette ise yüzde 50.51 artış gerçekleşti. Bu oran da ikramiye artışına uygulanabilir.

Dördüncü Formül: Bu yılki net asgari ücrette ise yüzde 50.51 artış gerçekleşti. Bu oran da ikramiye artışına uygulanabilir.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading