Yandex Metrica

Putin'in gaz hamlesine ilk karşılık veren ülke Slovakya oldu! Ruble ile ödeme yapacak

Putin'in gaz hamlesine ilk karşılık veren ülke Slovakya oldu! Ruble ile ödeme yapacak

Putin'in doğalgaz hamlesi karşılık buldu. Doğalgaz alımlarında ödemelerin ruble ile yapılmasına yönelik kararnameyi Putin geçtiğimiz günlerde imzalamıştı. Avrupa ülkelerinden beklenen ilk açıklama geldi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:05

Slovakya Ekonomi Bakanı Richard Sulik, Slovakya'nın gaz akışını sürdürmek için gerekiyorsa, Rus doğal gazını ruble olarak ödeyeceğini açıkladı. Ulusal televizyonda yaptığı açıklamada Sulik, “Ruble olarak ödeme şartı varsa, o zaman ruble olarak öderiz” dedi.

Erdoğan'dan emeklilerin gönlünü alın talimatı: Emekli maaşları Temmuz'da o rakamlara çıkabilir... Erdoğan'dan emeklilerin gönlünü alın talimatı: Emekli maaşları Temmuz'da o rakamlara... Haberi Görüntüle

'GAZDAN KOPAMAYIZ'

Rus ithalatının Slovakya'daki tüm gaz arzının yaklaşık yüzde 85'ini oluşturduğunu ve bu nedenle ülke yetkililerinin bu konuda pragmatik kalacağını vurguladı. Avrupa'nın geri kalanını ortak bir çözüm aramaya çağıran Sulik , "Gazdan kopamayız" dedi.

Yastığının altında gram altın biriktirenler dikkat! Daha önce görülmemiş yükseliş olacak Yastığının altında gram altın biriktirenler dikkat! Daha önce görülmemiş yükseliş... Haberi Görüntüle

SADECE İKİ AYI VAR

Slovakya Ekonomi Bakanı, diğer bazı Avrupalı politikacılarla birlikte, tedarikçilerin çeşitlendirilmesini gerektirdiğini söyledi. Ancak bunun yıllar alabileceğini, Slovakya'nın ise akaryakıt alımlarıyla ilgili mevcut sorunu çözmek için sadece iki ayı olduğunu söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading