Yandex Metrica
SON DAKİKA
PTT'den son dakika kararı! Ev hanımı ve işsizlere maaş bağlanacak! Başvuru nasıl yapılır?

PTT'den son dakika kararı! Ev hanımı ve işsizlere maaş bağlanacak! Başvuru nasıl yapılır?

Devlet, sosyal yardım politikaları çerçevesinde ev hanımlarına, işsizlere ve geliri olmayan yaşlılara yardım yapıyor. Bu yardımlar PTT vasıtasıyla ödeniyor. Peki, kim ne kadar ödeme alıyor? İşte detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 19:17

Kamupersoneli'nin haberine göre, yeni yılın girmesini takiben yaşlılık aylığı alan kişiler için de sevindirici haber gelirken 763,67 TL olan 65 yaş aylığı 828 TL’ye çıktı ve engelli vatandaşlar da devletin aylık para yardımından yararlanabileceği ifade edildi. Konu ile ilgili olarak yüzde 40 ile yüzde 69 arasında engeli olan vatandaşlar aylık 662 TL ödeme alabilecekleri ifade edildi. Bunun yanı sıra yüzde 70 ve üzerinde engeli olan kişilerin aylık maaşlarının 922 TL’ye yükseldiği ifade edildi. Ev hanımı olsa veya işsiz olunsa da başvuru yapıldığında bu ödemelerin alınabileceği bildirildi. Tüm bunların yanı sıra 65 yaş aylığı ve engelli maaşı aylıkları PTT şubeleri üzerinden alınabileceği ifade edildi.

Emekliler sürpriz bekliyor! AK Parti'den emekliye zam açıklaması: Çalışmalar bitmek... Haberi Görüntüle

KİMLİĞİNİZLE ÖDEME ALABİLİRSİNİZ

Evde bakıma muhtaç olan engellilerin ve yaşlıların yakınlarına ödenen maaşlar da yeni yılın girmesi ile yükselişe geçtiği belirtildi ve engelli ve yaşlı yakınlarına ödenen aylık 1657 TL tutarındaki ücret bu yıl 1798 TL’ye yükseltildiği ifade edildi. Bunun yanı sıra her yıl düzenli şekilde artan bu ödemelerin hepsi PTT şubeleri aracılığı ile yapıldığı maaşları ise kimliklerle beraber alınabileceği ifade edildi.

Bu maaşların hepsini alabilmek için bağlı olduğunuz ilin sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına bireysel olarak başvuru yapabileceğiniz belirtilirken başvuru formunu doğru ve eksiksiz doldurarak başvuru yapabileceğiniz ve değerlendirme sonrasında olumlu olduğunda ödemenizi alacaksınız.

26 Mart Bitcoin neden yükseldi? Bitcoin (BTC) yükselmeye devam eder... Haberi Görüntüle

KİMLER YARDIM ALABİLİR?

65 yaş aylıklarından yararlanabilmek amacı ile belirlenmiş olan bazı şartlar bulunduğu belirtildi be şartlara uygun olmayan kişiler maddi durumları yeterli olmasa bile 65 yaş aylıklarından faydalanamadıkları ifade edildi. Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan, 65 yaşını doldurmuş olan, belirlenmiş olan muhtaçlık sınırının altında olan, asgari ücretin 1/3 oranında az bir gelire sahip olan kişiler başvuru yapabiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading