Yandex Metrica

Prize takılı fişler, bekleme modundaki televizyonlar... Bu cihazlar elektriği adeta vakumluyor!

Prize takılı fişler, bekleme modundaki televizyonlar... Bu cihazlar elektriği adeta vakumluyor!

Isınma giderlerinin de devreye girmesiyle kış aylarında elektrik faturaları bir hayli yükseliyor. Aslında bütçenin yorulmaması için yapılabilecek bazı uygulamalar var. Mesela hiç elektrik harcamıyormuş gibi görünen bazı ev aletleri, kapatılması durumunda önemli derecede tasarruf sağlıyor.

Ekonomi

31.01.2024, 15:41

Dünya genelinde artan enerji maliyetleri vatandaşın bütçesini zorluyor. Doğalgaz seçeneği dışında, ısınmak için elektriğe muhtaç olanlar kara kara nerelerden tasarruf edeceğini düşünüyor. 

Uzmanlar, elektrik faturasını azaltmanın en kolay yolunun, cihazların kapatılması olduğunu vurguluyor. Bir cihazı prize takılı ve açık bırakmanın, kullanmasanız bile elektrik harcayacağı belirtiliyor. Araştırmalar da günlük cihazları beklemede bırakmanın fatura ödeyenlere yılda yüzlerce liraya mal olabileceğini gösteriyor. 

İran, İsrail'e saldırı başlattı kripto para piyasaları altüst oldu: Bitcoin sert düştü İran, İsrail'e saldırı başlattı kripto para piyasaları altüst oldu: Bitcoin... Haberi Görüntüle

TELEVİZYON

Mesela bekleme modunda bırakılan televizyonlar, evdeki enerjiye en aç cihazlardan biri. Bekleme modunda rölantide çalışmasını istemiyorsanız televizyonu fişten kapatmanız gerekiyor. Çünkü televizyonu prize takılı ve açık bırakmak 1,3 kWh elektrik kullanıyor.

İran-İsrail gerilimi en çok altına yaradı! Uzman isimden altın yorumu: Yıl sonu o rakamları rahat görür İran-İsrail gerilimi en çok altına yaradı! Uzman isimden altın yorumu:... Haberi Görüntüle

BUZDOLABI VE DONDURUCU

Buzdolabı ise içindeki yiyeceklerden dolayı tamamen kapatılamıyor. Ancak içini ve dışını sık sık temizlemek ve iç yükünü hafifletmek uzun vadede ü-tasarruf etmenizi sağlayabilir. Buzdolabının dış kısmının tozlanması, soğutma sisteminin etkilenmeyeceği anlamına gelirken, iç kısmın temizlenmesi ve tarihi geçmiş yiyeceklerin atılması, buzdolabının yiyecekleri serin veya donmuş halde tutmak için çok fazla çalışmasına gerek kalmamasını sağlayacaktır.

DOLAR/TL ne kadar?- 19 Nisan Cuma döviz fiyatları: 2024 sonu dolar kaç TL olacak? DOLAR/TL ne kadar?- 19 Nisan Cuma döviz fiyatları: 2024 sonu... Haberi Görüntüle

OYUN KONSOLLARI

Uzmanlara göre oyun konsolunuzu kapatarak da tasarruf edebilirsiniz. Oyun konsolları bekleme modundayken saatte 15 kWh elektrik tüketir. 

Hem limitsiz hem faizssiz kredi! O bankadan müşterisine dev kıyak: Nakit ihtayacı olanlar hemen başvuru yapsın Hem limitsiz hem faizssiz kredi! O bankadan müşterisine dev kıyak:... Haberi Görüntüle

SU ISITICISI

Su ısıtıcıları da çok yüksek bir enerji tüketicisidir. Ortalama bir su ısıtıcısını takılı ve kullanılmadığında açık bırakmak yaklaşık 0,3 kWh elektrik harcanmasına yol açar. 

Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlara büyük destek! Aile Bakanlığı maddi zorluk çeken hanelere ek ödeme yapacak! İşte detaylar... Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlara büyük destek! Aile Bakanlığı maddi zorluk... Haberi Görüntüle

PRİZE TAKILI ŞARJ CİHAZLARI

Elektronik cihazları şarj eden cihazları da kullanılmayan durumlarda prizden çıkarmak gerekiyor. Boş bir şarj cihazını prize takılı bırakmak, faturalarınıza gereksiz yükler bindirebilir.

Gram altın güne düşüşle başladı: 22 Nisan Pazartesi güncel altın fiyatları Gram altın güne düşüşle başladı: 22 Nisan Pazartesi güncel altın... Haberi Görüntüle

ÇALAR SAAT

Şebekeye bağlı bir çalar saat gibi küçük bir şey bile, yıllık enerji faturasına oldukça fazla katkıda bulunacaktır. Çalar saatiniz elektrikle çalışıyorsa ve her zaman fişe takılıysa, size yıllık yüzlerce liraya mâl olabilir. Tasarruf yapmak için, kullanmadığınız zamanlarda saatinizi kapatmayı ve yatmadan önce saati ve alarmınızı sıfırlamayı düşünebilirsiniz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading