Yandex Metrica

Piyasalarda yer yerinden oynayacak! Gram altında tarihi gün! Rekor yükseliş başlıyor

Piyasalarda yer yerinden oynayacak! Gram altında tarihi gün! Rekor yükseliş başlıyor

ABD Merkez Bankası Fed yılın ilk faiz kararını bu akşam TSİ 21.00’de açıklayacak .Fed kararı sonrası yatırımcılar karar sonrası altının durumunu yakından takip ediyor. Dolar/TL kuru hareketli bir grafik çizerken piyasada durumu merak ediliyor. İşte uzmanların altın yorumları ve detayları..

Ekonomi

23.01.2024, 20:23

Altın ve döviz piyasasında gözler bir kez daha ABD Merkez Bankası'na (Fed) çevrildi. Fed, faiz kararını TSİ 22.00'de duyuracak. Bugünkü toplantıda 25 baz puan artırım bekleniyor. Faiz kararı kadar, politika metnindeki yönlendirmeler ve Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları da piyasaların yakın takibinde olacak.


FAİZ ARTIŞININ UYGUN OLDUĞUNU BELİRTTİ

Enflasyonda düşüş görüldüğü ancak risklerin yukarı yönlü olduğu, enflasyonda gerilemeye ilişkin daha net kanıtlar görülmesi gerektiği, faiz kararlarının gelen verilere bağlı olacağı, devam eden faiz artışlarının uygun olduğu belirtilmişti. Fed projeksiyonlarında ise büyüme tahminlerini aşağı, enflasyon tahminlerini yukarı yönlü revize etmişti. Son dönemde açıklanan veriler ekonomik aktivitede bir miktar yavaşlamaya işaret ederken, istihdam piyasasında olumlu görünüm sürüyor. Enflasyondaki azalış devam ediyor.

Lokantalarda ve kafelerde KDV oranları artıyor! Lokantalarda ve kafelerde KDV oranları artıyor! Haberi Görüntüle

KARAR GÜNÜNDE DÜŞÜŞE GEÇTİ

Dolar endeksi bazı büyük merkez bankası toplantıları öncesinde dünya genelinde piyasaların risk iştahını azaltmasıyla, Salı günü Avrupa'daki erken işlemlerde bir haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Ancak Fed’in karar gününde düşüşe geçti ve 101,90 seviyelerinde bulunuyor. Yurt içinde ise dolar/TL kuru 18,80 seviyelerinde hareket ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading