Yandex Metrica

Petrol keşiflerinde yeni gelişme! Piyasanın gözü kulağı o ilimizde! TPAO harekete geçti!

Petrol keşiflerinde yeni gelişme! Piyasanın gözü kulağı o ilimizde! TPAO harekete geçti!

Kendi doğal gazını ve kendi petrolünü çıkartmak için uzun yıllardır çalışmalar yürüten Türkiye, kurduğu alt yapı ile artık başka ülkelere ihtiyaç duymadan petrol ve doğal gaz keşifleri yapabiliyor.

Ekonomi

02.03.2024, 23:37

Doğal gaz ve petrol keşfi için Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından yıl başından bu yana Türkiye'nin farklı yerlerinde petrol aramaları dur durak bilmeden sürdürülüyor. Daha önce Adana'da keşfedilen petrol ile ilk adımı atan Türkiye'ye bir müjde daha verildi. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, o ilimizde petrol aramak için harekete geçti. Dünyanın gözü orada! Eğer petrol bulunursa akaryakıt fiyatlarına dev indirim gelebilir. İşte petrol keşfi için yapılan çalışmalara dair detaylar...

Cem Yılmaz ne kadar, kaç TL nafaka veriyor? Cem Yılmaz'dan nafaka açıklaması Cem Yılmaz ne kadar, kaç TL nafaka veriyor? Cem Yılmaz'dan... Haberi Görüntüle

PETROL ARAMA ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILDI

Kardeniz'de kendi doğal gazını bulan Türkiye için sıra petrole geldi. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürlüğü tarafından Antalya ili, Kumluca ilçesi sınırları içindeki yaklaşık 14 bin metrekarelik alanda petrol arama sondaj kuyusu açılması planlanıyor. Doğal gazde elde ettiği başarıyı petrolde de sürdürmek isteyen Türkiye, Gabar'da bulduğu petrolün ardından yenileri için çalışmalarını sürdürüyor. 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından çalışmaları devam eden AR/TPO/K/P24-A ruhsat numaralı alanda yapılacak petrol arama çalışması için 32 milyon lira yatırım yapılması hedefleniyor. Uzun süredir çalışmaları devam eden Alakır-2 tespit tespit kuyusunda en fazla 950 metre derinliğe kadar inilmesi hedefleniyor. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından açılacak olan kuyu ile Antalya ilçesinde, ham petrol rezerv varlığının ve varsa miktarının tespit edilmesi ve Türk ekonomisine kazandırılması bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading