Yandex Metrica

Pazarlarda yeni dönem başladı! Artık sebze ve meyveler bu şekilde satılacak

Pazarlarda yeni dönem başladı! Artık sebze ve meyveler bu şekilde satılacak

Yükselen fiyatlar karşısında pazarcı esnafları fiyatları kilo bazında değil de gram bazında satma kararı aldı. Bu karardan sivri biber ve marul da nasibini aldı.

Ekonomi

23.02.2024, 20:15

Pazar tezgahlarının ve yemeklerin vazgeçilmez ürünleri zam dalgasıyla karşı karşıya. Bu nedenle pazarcılar, ürün fiyatlarını kilo olarak değil de gram olarak yansıtıyor.  Pazar tezgahlarında satılan sivri biberde artık 200 gramlık fiyatlar yazıyor. Fiyatı yükselen bir diğer ürün ise marul oldu. Küçük boyları 10 lira olan marullarda büyük boyların fiyatı 18 liraya kadar yükseldi.

Uzmanların ve bankaların tahminleri şaşırttı: Gram altın 3.500 TL olacak! Uzmanların ve bankaların tahminleri şaşırttı: Gram altın 3.500 TL olacak! Haberi Görüntüle

MAHSÜL AZ TALEP FAZLA

Fiyatların yükselişinde birçok etken bulunduğunu belirten esnaf, fiyatların yükselmesinde zorlu kış şartlarının da etkili olduğunu açıkladı. Hal böyle olunca tarladan çıkan mahsulün miktarı azaldı. Ramazan ayının gelişiyle taleplerde de artış olunca fiyatlar tavan yaptı. Hem mahsulün azlığı, hem talebin çokluğu biber, marul gibi birçok sebzenin fiyatını etkiledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading