Yandex Metrica

Patronlardan asgari ücret mesajı! 8500 TL detayı çok konuşulacak

Patronlardan asgari ücret mesajı! 8500 TL detayı çok konuşulacak

Asgari ücrette patronların istediği maaş belli oldu. İşveren kesiminde 8 bin 500 TL'lik rakam öne çıktı. Asgari ücret önerisi dikkat çeken patronlar ise iki basamaklı rakam telaffuz etti. İşte detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 20:06

Asgari ücret görüşmelerinin başlayacağı 7 Aralık öncesinde işçi ve işveren temsilcileri isteklerini sıraladı. Patronlar asgari ücretin yüzde 100 zamla 4.250 TL'den 8.000-8.500 TL'ye çıkmasını normal bulduklarını söyledi. İşçiler ise 'enflasyon dursun' çağrısı yaptı.

İstanbul - Antalya arasına yeni hızlı tren hattı geliyor! Bakın iki il arası kaç saate düşecek İstanbul - Antalya arasına yeni hızlı tren hattı geliyor! Bakın... Haberi Görüntüle

ÇALIŞANLARIN ENFLASYONA EZİLMESİNİ İSTEMİYORLAR

Sabah'ta yer alan habere göre dünyanın yaşadığı enflasyon sarmalının Türkiye'de de yaşandığını belirten işverenler, çalışanların enflasyonun altında ezilmemesi gerektiği konusunda hemfikir.

Asgari ücret zammında son bir yılın baz alındığına dikkat çeken işverenler, "Geçen yıl asgari ücret 4.250 TL oldu. Bir yıllık enflasyonun yüzde 85 olduğunu düşündüğümüzde asgari ücretin yüzde 100 zamla 4.250 TL'den 8.000-8.500 TL'ye çıkmasını normal buluyoruz" diyor. Maliyetlerin de arttığının altını çizen işverenler, asgari ücrette devlet teşviklerinin de olması gerektiğini vurguluyor.

Bakan Işıkhan duyurdu: Emeklilere refah payı geliyor! Emeklilere destek paketi yolda Bakan Işıkhan duyurdu: Emeklilere refah payı geliyor! Emeklilere destek paketi... Haberi Görüntüle

"8500 BANDI BİZİM AÇIMIZDAN MAKUL"

İstanbul Perakendeciler Derneği (PERDER) Başkanı Faruk Güzeldere, çalışanların enflasyona karşı korunması gerektiğini belirtti.

İşverenin çalışanını korumak için ara zam yaptığını hatırlatan Güzeldere, "Asgari ücrette bir yıllık enflasyon oranları baz alınıyor. Geçen yıl asgari ücreti baz aldığımızda 8 bin-8 bin 500 bandı bizim açımızdan makul. Ancak devlet teşvikleri çok önemli. Bizim de maliyetlerimiz çok ciddi oranda arttı. Özellikle sigorta primlerinde ciddi teşvik gerekiyor" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading