Yandex Metrica
ÖTV indirimi sonrası iPhone fiyatları ne kadar oldu? iPhone fiyatları düştü mü? 

ÖTV indirimi sonrası iPhone fiyatları ne kadar oldu? iPhone fiyatları düştü mü? 

ÖTV indirimi sonrasında telefon almayı düşünenler internette iPhone fiyatları hakkında araştırma yapmaya başladı. Cep telefonu fiyatları son zamanlarda oldukça fazla yükseldi. Cep telefonu fiyatlarına ÖTV indirimi geliniice gözler iPhone fiyatlarına çevrildi. Özellikle iPhone 11-12-13 ve 13 Pro Max modellerinde indirimin uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor. Peki ÖTV indirimi sonrası iPhone fiyatları ne kadar oldu? iPhone fiyatları düştü mü? 

Ekonomi

20.03.2024, 10:10

Telefon fiyatlarına ÖTV indirimi geldi. Son zamanlarda telefon satış fiyatlarındaki artış dikkatleri çekmişti. ÖTV indirimi sonrasında iPhone fiyatlarında indirim olup olmayağı merak ediliyor. Özellikle iPhone 11-12-13 ve 13 Pro Max modellerinin düşüp düşmeyeceği araştırılıyor. Peki ÖTV indirimi sonrası iPhone fiyatları ne kadar oldu? iPhone fiyatları düştü mü? 

3 bin TL bayram ikramiyesini kimler alacak? Milyonları ilgilendiren ödemede... Haberi Görüntüle

ÖTV İNDİRİMİ SONRASINDA iPHONE FİYARLARI NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası sonrasında Resmi Gazete'de yayımlanan kararla cep telefonu satış fiyatlarında uygulanan ÖTV matrahı güncellendi. Bu durum sonrasında Özel Tüketim Vergisi matrahı 1.500 TL'yi geçmeyen cep telefonları fiyatlarında vergi oranı yüzde 25 oldu. ÖTV matrahı 1.500-3 bin TL aralığında olan cep telefonlarında vergi oranı yüzde 40 olurken, 3 bin TL'yi geçen telefon fiyatlarında ise yüzde 50'lik oran aynı kaldı. 

Cep telefonlarındaki vergi oranları aynı dururken, vergi matrah miktarları güncellendi. Daha önce yüzde 25'lik dilimde olan 1.200 TL'yi aşmayan telefonlar bulunuyordu. Yüzde 40'lık dilimde de 1.200-2.400 TL'lik ÖTV matrahı olan telefonlar yer alıyordu.

29 MART 2024 BİM aktüel ürün kataloğu! Milyonların beklediği ürünler... Haberi Görüntüle

iPHONE FİYATLARI DÜŞTÜ MÜ?

iPhone modellerinde herhangi bir indirim beklenmiyor. ÖTV matrah düzenlemesi iPhone fiyat aralığında bulunmuyor. Bu sebeple iPHone 11'de herhangi bir ÖTV indirimi söz konusu değil.

iPhone 12, iPhone 13 ve iPhone Pro Max gibi modellerde yüksek fiyatlı olduklarından yayımlanan karardaki fiyat indirimi geçerli olmuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading