Yandex Metrica
SON DAKİKA
ÖTV'de son dakika! Araç alacaklara kötü haber: 1 Ocak'ta başlıyor

ÖTV'de son dakika! Araç alacaklara kötü haber: 1 Ocak'ta başlıyor

Hem sıfır hem de ikinci el araba fiyatlarının yeni yılda daha çok artması bekleniyor. Vatandaşlar ise ucuz araba almanın bir yolunu buldu. Engelli raporlarını kullanarak ÖTV muafiyetli araç satın alımına yönelen vatandaşlara bir kötü haber geldi. ÖTV muafiyetli araç alımında şartlar hem değişti hem de zorlaştı. İşte detaylar...

Ekonomi

27.02.2024, 19:58

ÖTV muafiyeti araba satın almak isteyen engellilere özel bir uygulama ancak hem sıfır hem de ikinci el araçlarda fiyatlar yükselince bu durumu suistimal edenlerin sayısı da artmış durumda. 

İslam Memiş uyardı: Seçim öncesi kritik hafta! Altın fiyatları çarşamba... Haberi Görüntüle

ÖTV MUAFİYETİNE 450 BİN TL'LİK KOTA

Hükümet geçtiğimiz aylarda suiistimallerin önüne geçmek için ÖTV muafiyetli araçlara 450 bin liralık kota getirdiğini duyurdu. Ancak piyasada 450 bin liranın altında otomatik vitesli araba bulmak iyice zorlaşırken getirilen ‘suistimal’ kotası, gerçek ihtiyaç sahibi olan engellileri zora soktu. Engelli araç üst limitinin 1 milyon 4 bin TL'ye yükseltilmesi beklenirken flaş bir gelişme yaşandı.

SPK'dan o iddialara ilişkin yalanlama: 'Gerçeği yansıtmamaktadır' Haberi Görüntüle

1 OCAK’TAN İTİBAREN YENİ UYGULAMA 

Otomotiv Yazarı Gazeteci Emre Özpeynirci'nin paylaştığı habere göre, ÖTV muafiyetli araç alımında şartlar hem değişti hem de zorlaştı. Belirlenen yeni şartların 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren uygulanacağı öğrenilirken daha önceleri 1, 2 ve 3. derece akrabaların faydalanabildiği ÖTV muafiyetli araç alımında yeni yönetmeliğe göre artık sadece 1. derecede akrabalar yararlanabilecek. Bu üç akrabalık derecesi için de 3 isim verilecek ve onlar haricinde kimse kullanamayacak.

CarrefourSA'da RAMAZAN İNDİRİMİ BAŞLADI! 1, 2 ve 5 litrelik ayçiçek... Haberi Görüntüle

RAPOR SAHİBİNİN AİLESİ KULLANAMAYACAK

Yeni ÖTV yönetmeliğinin detayları belli olmaya başlarken tertibatlı araç alımlarında da değişiklik yaşandı. Önceden tertibatlı araç alımlarında rapor sahibinin ailesi de yararlanırken yeni yönetmelik de bu uygulamanın da fişi çekildi. Tertibatlı araç alımı ilk haline dönüş yaptı. Böylece sadece rapor sahibi kullanabilecek. Yine 3 isim verecek olanlar aynı şehirde ikamet etme şartı da bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading