Yandex Metrica
SON DAKİKA
Otomobil satışında 6 bin kilometre sınırı nedir? Otomobil satışında düzenleme yapıldı

Otomobil satışında 6 bin kilometre sınırı nedir? Otomobil satışında düzenleme yapıldı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sıfır kilometre araç satışı için planlanan yeni uygulamayı açıkladı. Bakan Muş, 'İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, rentacarlar 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçları satamayacak' sözlerini kullandı. Peki otomobil satışında 6 bin kilometre sınırı nedir?

Ekonomi

23.01.2024, 19:39

Otomobil satışında 6 bin kilometre sınırı  getirildi. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sıfır kilometre araç satışı için yeni yapılan uygulamayı duyurdu. Yönetmeliğin hazır olduğu aktaran Muş, ilk tescilden sonra şirketler, galeriler, rentacarlar 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçları satamayacağını söylendi. Peki otomobil satışında 6 bin kilometre sınırı nedir?

Ramazanın bereketi BİM'de! 22 Mart BİM aktüel ürünler kataloğu büyük... Haberi Görüntüle

OTOMOBİL SATIŞINDA 6 BİN KİLOMETRE SINIRI NEDİR?

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Kayseri’de Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi’nde konuşma yaptı. Bakan Muş yaptığı konuşmada yeni düzenleme hakkında detayları paylaştı. Bakan Muş; şirketlerin, galerilerin ve rentacar’ların aldıkları sıfır aracın hemen satımına kısıtlama getireceklerini söyledi. 

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Bir bakıyorsunuz sıfır ikinci el araç ilanları var. Dolayısıyla yeni araç alınıyor ve üzerine daha büyük rakam konularak satılıyor. Otomobil fiyatlarında birbirini tetikleyen durum söz konusu. Yönetmeliği hazırladık. İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, rentacarlar için 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçların satışına kısıtlama getiriyoruz." dedi. 

Hedef enerjide tam bağımsızlık! TPAO'nun yeni rotası belli oldu: Cudi... Haberi Görüntüle

İKİNCİ EL SIFIR İLANLARINA SON

Bakan Muş gerçek anlamda ihtiyacı olanların alması gerektiğini söyleyerek "Gerçek anlamda ikinci el olacaktır böylece. Şirketlerde ortak fiyat belirleme veya piyasayı manüpile gibi konular varsa o Rekabet Kurulu’nun görev alanı ve soruşturma açtı, inceliyor. Varsa yanlışlık gereğini yapar yoksa kapatır. Yönetmelik yayınlandıktan sonra vatandaşın birinci elde daha fazla erişime ulaşacağını düşünüyoruz. İkinci el sıfır diye bir ilanla karşı karşıya kalmayacağız” ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading