Yandex Metrica
SON DAKİKA
Otomobil fiyatları dibi görecek! Resmi açıklama geldi! O kriz tamamen sona erdi! İşte sıfır otomobil fiyatlarında düşüş sinyali

Otomobil fiyatları dibi görecek! Resmi açıklama geldi! O kriz tamamen sona erdi! İşte sıfır otomobil fiyatlarında düşüş sinyali

Sıfır otomobil almayı isteyen vatandaşları aylarca sıra beklemesine ve fiyatların yükselmesine sebep olan çip krizinin sona erdiği bildirildi. Opel Türkiye Genel Müdürü Emre Özocak, "Çip krizi bizim için bitti" dedi.

Ekonomi

20.02.2024, 18:33

Son 2 yıldır otomotiv sektöründe kriz üstüne kriz yaşanıyor. 2021 yılında başlayan çip krizi dünya genelinde üretimlere darbe vurdu. 

THY'den biletlere seçim düzenlemesi: Ücretsiz iade ve değişim şartları belli... Haberi Görüntüle

2 YILDA OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜ BATIRMIŞTI 

Ardından gelişen süreçte, otomotiv endüstrisi farklı hammadde, tedarik ve lojistik gibi yeni krizler ile de karşı karşıya kaldı. 2022 Mart ayında patlak veren Rusya-Ukrayna savaşı ise, sektörde yaşanan tedarik krizlerine bir yenisini ekledi.

Çip krizi Türkiye'deki otomotiv sektörüne de büyük darbe vururken Opel'den dikkat çeken bir açıklama geldi. 

SGK resmen duyurdu: Emeklinin hesabına 5 bin TL yatacak! Tek... Haberi Görüntüle

ÇİP KRİZİ BİZİM İÇİN BİTTİ 

Opel Türkiye Genel Müdürü Emre Özocak, çip krizinin kendileri için artık bir sorun olmaktan çıktığını bildirdi.

Bayilerde talebi karşılayacak kadar araç olmamasının asıl sebebinin lojistik kaynaklı sorunlar olduğunu anlatan Özocak şu ifadelere yer verdi: 

Çip krizi bizim için bitti. Marka olarak aylardır üretimde hammadde sıkıntısı yaşamıyoruz. Fakat lojistik tarafında zorlanıyoruz. Araçlar üretiliyor ama fabrikada beklemek zorunda kalıyor. Limanlar dolu, dolayısı ile otomobillerimizi gemi ile getirmekte sıkıntı yaşıyoruz. Bunu aşmak için de, ek maliyetlere katlanarak araçları demiryolu ile getirmek gibi farklı çözümler üzerinde çalışıyoruz.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading