Yandex Metrica
SON DAKİKA
Otomobil alacaklar dikkat! ÖTV indirimi fiyatları ne kadar etkiledi? Araç alacaklara 'fiyat' uyarısı!

Otomobil alacaklar dikkat! ÖTV indirimi fiyatları ne kadar etkiledi? Araç alacaklara 'fiyat' uyarısı!

Otomobil fiyatlarında son zamanlarda fiyatlar hızla artışa geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise geçtiğimiz günler ÖTV indirimi müjdesi vermişti. Bu indirimle fiyatların düşmesi bekleniyordu.

Ekonomi

06.02.2024, 22:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde ticari amaçlı alınacak otomobiller için ÖTV indirimi müjdesi vermişti. İkinci el otomobil piyasasında canlanma sağlaması beklenen ÖTV indiriminde son gelişmeler neler? Otomobil alacaklar dikkat! ÖTV indirimi fiyatları ne kadar etkiledi? Araç alacaklara 'fiyat' uyarısı!

Son günlerde ikinci el araç fiyatları adeta dudak uçuklatan seviyelere çıktı. Özellikle son birkaç yılda yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve otomobil sektöründeki talebin artışı, ikinci el araç piyasasını yeniden şekillendiriyor. Peki ticari araçlardaki ÖTV değişikliği piyasayı nasıl etkileyecek? İşte detaylar...

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre TÜVTÜRK tarafından işletilen istasyonlarda araç muayene sürecinin sonunda verilen raporlar, araç sahiplerine kısa mesaj veya e-posta yoluyla gönderilecek. Ayrıca araç sahipleri bu raporun özetine e-Devlet Kapısı'ndaki "Araçlarım" sekmesinden de ulaşabilecek. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla kağıt tüketiminin azaltılarak çevresel etkinin en aza indirilmesi hedefleniyor. Öte yandan 2023 başından itibaren araçların plakalarına yapıştırılan araç muayene etiketleri de kaldırıldı.

Ramazan Bayramı öncesi ikinci el otomobil piyasası hareketlenmişti. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel ÖTV değişikliğini piyasaya etkisini değerlendirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nden destek ödemesi müjdesi: Bugün hesaplara yatırılacak Haberi Görüntüle

‘UYGUN FAİZ ORANI CAZİP BİR SEÇENEK OLACAK’

Ayrıca açıklanan TOGG’a özel kredi kampanyası ve faiz oranının oldukça uygun olması TOGG sahibi olacak vatandaşlarımız için cazip bir seçenek olacaktır.

Zaferin anahtarı emeklilerde! Muhalefetin hesapsız, kitapsız vaatleri ve gerçekler! İlave... Haberi Görüntüle

ÖTV MUAFİYETİNİN ARAÇ PİYASASINDA BİR ETKİSİ OLDU MU?

Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı ÖTV muafiyeti taksi, ticari minibüs, ticari midibüs, kamyon gibi ticari araçlar kapsamında yapılacak. Dolayısı ile binek otomobil fiyatlarına doğrudan etki etmeyecek. Bununla beraber araçlarını değiştirecek esnaflarımızın sattığı araçlar piyasada bolluk yaratacağından, kendi alanlarında fiyatların dengelenmesine vesile olabilir. Diğer yandan eski araçların yenilenmesi ve talep artışı sayesinde satış adetlerinin yükselmesi gibi ekonomik olumlu sonuçları da olacaktır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading