Yandex Metrica
SON DAKİKA
Otomobil alacaklar dikkat! Fabrika kapılarında yatıyorlar

Otomobil alacaklar dikkat! Fabrika kapılarında yatıyorlar

Yurt içinde sıfır otomobil fiyatlarının artmaya devam ettiği bir dönemde, sektörü 2023 yılı için daha zorlu bir süreç beklediği belirtiliyor. Tedarik sorunlarının daha fazla hissedileceği bu dönemde, markalar yurt dışı merkezlerden daha fazla araç alabilmek adına fabrika kapılarında yatıyor. Bu taleplerin yarısını bile karşılayamayan firmalar, verilen sözlerin tutulması için İncil’e el bastırdıklarını söylüyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:10

Sıfır otomobil piyasasında ÖTV matrahlarında yapılan güncellemelerin yanı sıra, dünya genelinde yaşanan enerji krizi, döviz kuru ve maliyet artışları nedeniyle yurt içinde araç fiyatları her geçen gün yükselmeye devam ediyor. Araç fiyatlarında düşüşe yol açabilecek tek yolun vergilerdeki düzenlemeler, döviz kuru ve enflasyonun düşmesi olduğu belirtiliyor. Bu sorunların yanı sıra, çip krizi ve hammadde sorunu da hala çözüme kavuşmamışken, sektör temsilcileri 2023 yılının araç bulunurluğu konusunda daha zorlu olacağını vurguluyor.

Hedef enerjide tam bağımsızlık! TPAO'nun yeni rotası belli oldu: Cudi... Haberi Görüntüle

OTOMOBİLDE TARİHİN EN BELİRSİZ DÖNEMİ

Otomobilde tarihin en belirsiz dönemi yaşanırken üretici ne kadar araç üreteceğini, satıcı ise ne kadar alacağını bilemez durumda. Bu durum sebebiyle arz son 2,5 yıldır talebin altında kalıyor. Sektör temsilcileri talep edilen araçların ancak ya yarısını ya da daha azını temin edebildiğini söylüyor. Gelen sınırlı sayıda araç ise hemen tükeniyor. Gazeteci Emre Özpeynirci’nin Gazete Pencere’deki yazısında, yurt dışı merkezlerden daha fazla araç alabilmek adına fabrika kapılarında yatanlara kadar birçok yöntem deneyen marka yöneticilerinin olduğu ifade edildi.

Altın 2024 yılında 4000 TL olacak iddiası! Uzmanların yeni gram... Haberi Görüntüle

"14-15 BİN ARAÇ ALIRSAK ŞANSLI HİSSEDECEĞİM"

Volkswagen Türkiye Ticari Araç Genel Müdürü Tolga Şenyücel de araç bulunurluk sorununa ilişkin hemen tüm sektörün yaşadığı sıkıntıyı doğruladı. Konuya ilişkin çok çarpıcı açıklamalarda bulunan Şenyücel, “2023 yılı için 21 bin adetlik araç tedariki için onay aldık. Sonra bize Almanya'da, ‘Kusura bakmayın durum değişti, size 18 bin 500 adet ancak verebileceğiz’ dediler. Bu rakamın da değişmemesi için şakayla karışık, hemen bir İncil isteyip el basmalarını istedim. Yani Almanlarla artık masada İncil’le pazarlık yapmaya başladık. Buna rağmen 2023 yılanda 14-15 bin adet araç alabilirsek, yine de kendimi şanslı hissedeceğim” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading