Yandex Metrica

Otomobil alacaklar dikkat! 6+6 kuralı devreye girdi, galericiler oyunlarına başladı!

Otomobil alacaklar dikkat! 6+6 kuralı devreye girdi, galericiler oyunlarına başladı!

İkinci el araç fiyatlarında fahiş artışı önlemek için yapılan 6+6 yönetmeliği dün itibariyle başladı. Galericilerin, yönetmeliğin devreye girmesiyle birlikte ilandaki araçları kaldırmadığı, kilometre bilgisini güncelleyerek yayında tuttuğu belirlendi. 

Ekonomi

23.01.2024, 19:49

Geçtiğimiz ay fiyatları fahiş düzeyde artan araba piyasasını düzenlemek için alınan yeni kararla birlikte dün 6 bin kilometrenin altındaki araçların ilan sitelerinden kaldırılması gerekiyordu. Ancak gazeteci Emre Özpeynirci, 6000 kilometre altı araçların ilandan kaldırılmadığını, kilometre bilgisinin 6001 kilometre olarak güncellenerek aynen ilana konduğunu tespit etti. Peynirci, ayrıca yayına konulan yeni ilanlarda satıcıların isminin değiştirildiğini tespit etti.

Halkbank'tan 'Canım Evim Konut Kredisi' müjdesi! Ev almak isteyenler 4.415 TL taksitle ev sahibi olacak! İşte başvuru şartları... Halkbank'tan 'Canım Evim Konut Kredisi' müjdesi! Ev almak isteyenler 4.415... Haberi Görüntüle

6+6 KURALI NEDİR?

İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte 16 Ağustos 2022 tarihinde yapılan düzenlemeye göre, ticari faaliyet kapsamında otomobil ve arazi taşıtlarının pazarlanması veya satışı ancak bu taşıtların ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre geçmiş olması koşuluyla gerçekleştirilebiliyor.

Bu şartlar sağlanmadan ticari faaliyet kapsamında otomobil ve arazi taşıtlarının pazarlanması veya satışı 1 Temmuz 2023 tarihine kadar yapılamayacak.

Erdoğan'dan emeklilerin gönlünü alın talimatı: Emekli maaşları Temmuz'da o rakamlara çıkabilir... Erdoğan'dan emeklilerin gönlünü alın talimatı: Emekli maaşları Temmuz'da o rakamlara... Haberi Görüntüle

SÜRE SONA ERDİ

16 Ağustos 2022 tarihinden önce ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapanlar adına tescil edilen otomobil ve arazi taşıtlarının satışı için bu kişilere tanınan süre dün itibariyle sona erdi.

Emeklilere özel ayrıcalıklar TBMM gündeminde: 16 milyon emekliyi kapsıyor! Çalışmalar hızlandı Emeklilere özel ayrıcalıklar TBMM gündeminde: 16 milyon emekliyi kapsıyor! Çalışmalar... Haberi Görüntüle

KURALI İHLAL EDENLERE CEZA UYGULANACAK

Türkiye Noterler Birliği tarafından tüm ayrıntılarıyla birlikte Ticaret Bakanlığına iletilen ikinci el motorlu kara taşıtı satış kayıtları günlük olarak takip edilecek. 

Bu kapsamda, yetki belgesiyle ikinci el araç ticareti yapanların kısıtlama dâhilindeki her bir satışına doğrudan idari para cezası uygulanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading