Yandex Metrica

OPEC'in kararına tepki: ABD, kararı 'basiretsiz' olarak niteledi

OPEC'in kararına tepki: ABD, kararı 'basiretsiz' olarak niteledi

ABD Başkanı Joe Biden'ın Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun günlük petrol üretimini kasımdan itibaren 2 milyon varil azaltma kararından dolayı hayal kırıklığına uğradığını açıkladı. Alınan karar tepki ile karşıladı ve 'basiretsiz' olarak nitelendirildi.

Ekonomi

08.02.2024, 05:45

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ve Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Brian Deese, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, "Başkan Biden, küresel ekonomi (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'in Ukrayna işgalinin olumsuz etkileriyle mücadele ederken, OPEC+ grubunun üretimi azaltmaya yönelik basiretsiz kararından dolayı hayal kırıklığına uğramıştır." ifadesine yer verildi.

Şu zamanda global enerji kaynaklarının hayati önemde olduğuna işaret edilen açıklamada, söz konusu kararın halihazırda artan enerji fiyatlarından dolayı zorluklar yaşayan düşük ve orta gelirli ülkeler arasında olumsuz etkileri olacağına dikkat çekildi.

OPEC+ grubunun bugünkü petrol kararını değerlendiren Beyaz Saray Sözcüsü Jean-Pierre, "Bugünkü duyurunun ardından OPEC+'ın Rusya ile aynı safta olduğu açık." dedi.

Doların kaderi belirleniyor: TCMB faiz kararını açıklayacak! Doların kaderi belirleniyor: TCMB faiz kararını açıklayacak! Haberi Görüntüle

 "FİYATLARI DÜŞÜRÜN" ÇAĞRISI

Açıklamada, ABD'nin ülke içinde artan benzin fiyatlarını azaltmak için elinden geleni yaptığının altı çizilerek, "Başkan Biden'ın talimatıyla, Enerji Bakanlığı gelecek ay, Stratejik Petrol Rezervi'nden 10 milyon varil petrolü daha piyasaya salacak." bilgisi paylaşıldı.

Biden'ın Amerikan halkını korumak ve enerji güvenliğini artırmak adına stratejik rezervlerden piyasaya petrol salınması talimatını sürdüreceğine işaret edilen açıklamada, Enerji Bakanlığına ülke içi petrol üretiminin artırılması için başka yollar aranması talimatının da verildiği bildirildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading