Yandex Metrica

On binlerce insan Türkiye'ye doğru yola çıktı! Bu sefer Avrupa'dan...

On binlerce insan Türkiye'ye doğru yola çıktı! Bu sefer Avrupa'dan...

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle her iki ülkeden Türkiye'ye gelen turist sayısında düşüş gözlendi. Ancak İngiltere, Almanya, Hollanda ve Polonya'dan Türkiye'ye büyük talep var.

Ekonomi

23.01.2024, 19:16

Rusya'nın Ukrayna'ya işgali devam ederken, her iki ülkeden gelen turist sayısında büyük düşüş yaşandı. Ancak nisan ve mayıs aylarında salgının etkilerinin görüldüğü geçen yıla göre turizmciler açıısndan iyi geçtiği biliniyor.

Doların kaderi belirleniyor: TCMB faiz kararını açıklayacak! Doların kaderi belirleniyor: TCMB faiz kararını açıklayacak! Haberi Görüntüle

'ALMANYA VE İNGİLTERE'DEN CİDDİ ORANDA TURİST BEKLİYORUZ'

Olumsuzluklara rağmen son dönemde Avrupa ülkelerinden gelen turistlerle hareketliliğin başladığını, rezervasyonların da umut verdiğini vurgulayan Özden, özellikle İngiltere ve Almanya'dan ciddi oranda turist beklediklerini kaydetti. Özden, şunları kaydetti:

"İngiltere, Almanya, Hollanda ve Polonya ile Balkan ülkelerinin hemen hepsinde ciddi bir hareketlilik var. Özellikle Almanya ve İngiltere oldukça iyi geliyor, Polonya çok iyi geliyor. Şu savaş biraz oraları da durdurdu ama tekrar toparlandı. Savaşın sanıyorum ilk psikolojisini de attılar. Şu anda daha iyi görünüyor. Geçen yılla kıyaslanmayacak kadar çok güzel bir başlangıç yaptık diyebilirim. Bundan sonra da sanırım öyle devam edecek. Rezervasyonlarda da artışlar devam ediyor."

Erken emekliliğin gelmesi an meselesi: 2. Torba Yasa maddelerinde o detay dikkat çekti! Erken emekliliğin gelmesi an meselesi: 2. Torba Yasa maddelerinde o... Haberi Görüntüle

Cebinde 5000 TL'si olan arsayı alır: TOKİ'den 33 ilde KDV'siz arsa satışı başladı Cebinde 5000 TL'si olan arsayı alır: TOKİ'den 33 ilde KDV'siz... Haberi Görüntüle

 'RUSYA'DAN İLAVE UÇAKLAR GÖRÜNÜYOR'

Rusya'dan rezervasyonların az da olsa gelmeye başladığına işaret eden Özden, şu bilgileri verdi:

"Oradan (Rusya) kaybedilecek payın büyük çoğunluğunu İngiltere'nin, Almanya'nın, diğer pazarların telafi edeceğini umuyoruz. Rusya'dan yavaş yavaş charter uçakları İzmir'e, Bodrum'a, Antalya'ya başladı. O eski yoğunluk, sayılar yok ama bir umut veriyor başlangıç için. İngiliz ve Alman pazarında yüzde 15-20 civarında 2019 rakamlarının önünde gidiyoruz, bunun daha da artacağını görüyoruz. Beklentimiz o yönde. İlave uçaklar görünüyor, talepler geliyor. 2019 rakamları iyiydi ama 2019'un tamamını aslında biz bu sene çok rahat yakalayabileceğimizi öngörüyorduk, beklentimiz oydu. Rusya ve Ukrayna rakamlarındaki düşüşü diğer pazarların ne kadar kapatacağını hep beraber göreceğiz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading